Ciesze sie ze moglem pomoc
Co do tego odplywu to niech wypowidza sie inni bo nie wiem. Wydaje mi sie ze niema, ale moge sie mylic.
Co do klapki, to bez tej sprezynki klapka powinna zostac wlasnie w pozycji recyrkulacja

Silownik podcisnieniowy przelacza klapki w pozycje recyrkulacji. Gdy zniknie podcisnienie to sprezynka pociąga klapkę i przełącza ją w pozycję nawiewu zewnętrznego. U mnie ktoś grzebał przy tej klapce i zle to poskladal (juz nie wspomne, ze silownik byl przywiązany drutem - pewnie zgubili mocowanie oryginalne) i nie zalozyli sprezynki. Klapka dzialala tak, ze jak mial byc nawiew wewnetrzny to wszystko dzialalo jak trzeba - klapka za wymiennikiem ciepla (w podszybiu) domukala sie mocno. Gdy miał być obieg zewnętrzny, to ta klapka tylko lekko się uchylała. Jak to poskładałem jak trzeba i założyłem sprężynkę to wszystko działa jak trzeba.
Klapka recyrkulacji u mnie zamyka się tylko gdy włączę klimę (zaraz po włączeniu) gdy ta chce szybko schłodzić wnętrze - wyciąga ciepłe powietrze ze srodka i wdmuchuje zimne. Poza tym chyba cały czas jest w pozycji nawiewu zewnętrznego. Nie wiem czy masz taka sama klime czy ta nowa. Ja mam ta z czerwonym i niebieskim guzikiem do ustawiania temperatury i przelacznikiem Celcjusze-Farenhajty. W instrukcji pisze, ze aby odciac doplyw powietrza z zewnatrz (bzydkie zapachy, dym itp) to nalezy wcisnac guzik OFF. Z tego wynika, ze nie ma specjalnej opcji przelaczajacej tylko klapke bez wylaczania nawiewu.