.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 22:51:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwny problem z audica 80 b3 91 rok 2.0 16v
PostNapisane: 04.lip.2006 16:51:59 
Użytkownik

Witam wszystkich, jestem tutaj nowy i jezeli pisze o czyms co bylo w innych tematach lub postach to przepraszam. Mam 18 lati obecnie uczeszczam na prawo jazdy...ale to nie o to chodzi.. to tak na wstepie o mnie. Moj brat cioteczny ma problem z samochodem. Kupil kiedys audice 80 b3 2.0 16 v i zalozyl do niej gaz ( chyba jeden z tych tanszych ale za bardzo nie wiem). Przejezdzil kolo roku poltora i cos sie zaczelo walic. Raz mu strzelalo bardzo raz samochod nie chcial palic i takie tam tematy... obecnie jego auto stoi w garazu juz kupe czasu i nie jest uzytkowane. W dodatku gaz zostal wymontowany. Czasem jest taka sytuacja ze to auto wogole nie chce palic.. nie wiem moze to sa problemy z elektryka... ale przewody kupowal nowe wymienil swiece wtryski tez sa sprawne ( ogolnie samochod jest na wielopunkcie). Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z klubowiczow nie posiada jakichkolwiek inf na temat tego silnika, czy moze zna sie na mechanice i moglby przejrzec ten samochod. Brat myslal tez ze moze jakby sie dalo to zmienilby silnik na 1.8 w benzynie ale ta 8 zaworowke i moze wtedy by bylo lepiej... Naprawde nie wiem co o tym myslec samochod jest super ale czasem gasnie nie chce palic... ludzie prosze poradzcie cos co mozna dalej zrobic z takim samochodem . czy oplaca sie pakowac jeszcze w niego kase ( albo wskrzesic ten silnik... albo sprowadzic taki sam silnik albo oddac do dobrego mechanika co zna sie na tych samochodach audi ( u mnie w miescie <starachowice> mechanicy mowili ze po raz pierwszy wiudza na oko taki model ze to jest wersja sprotwa i nie chca sie tego tykac). Bardzo prosze zyczliwych ludzi o pomoc na tym forum, o jakies porady badz sugestie, jakies materialy czy co kolwiek innego. W razie czego to moj e mail : bambo34@gmail.com

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2006 10:42:26 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Wytnij wstęp i skopij do newbie - trzeba się przywitać kolego

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2006 18:54:51 
Użytkownik

Strzeli gaz i pogielo klape od przeplywki na 90% z tym wymienianiem silnika to sie nie napalaj. I jak Ci radzono na newbie wypadalo by poczytac jakie tu obowiazuja zwyczaje

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2006 19:12:01 
Użytkownik

Klapka przeplywomierza pod guma masz lejek i sie do niej dobierz trzeba wyprostowac i pozniej ja ustawic zeby nie obcierala i na wysokosci tez inaczej nie odpalisz na benzynce ja juz pisalem o tym gdzies wiec mozesz sobie poszukac

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2006 09:45:15 
Klubowicz

Znowu glupota i gaz = spaprane auto...sprawdz tez elementy gumowe ukladu dolotu powietrza...jak zapralo w klape to moglo rozbebeszyc tez jakies rury. A tak na marginesie, to gratulujemy decyzji wymontowania gazu z tego auta. Mam nadzieje, ze juz sobie usiwadomiles jaki z tego pozytek - bo wlasnie przez gaz masz takie jaja na 99%. Odpal na benzynce, a potem sie przejedz :) 6A da troche frajdy i ma przyjemny dzwiek :) I lepiej jedz nawet do innego miasta do mechera...z wypowiedzi Twoich lokalnych wynika, ze znaja sie na poldolotach albo starach i jedyne co mogo Ci zrobic to jeszcze cos spaprac z takim podejsciem do sprawy :/
Pomysl swapowania tam 1.8 to mega idiotyzm....a jak masz zamiar jezdzic na gazie, to kup sobie poldasa.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1