.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 16:43:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [All] Podlaczenie wykrywacza radarow Beltronics RX65
PostNapisane: 11.lip.2006 02:48:09 
Użytkownik

Siemano

Jakies pol roku temu kupilem sobie wykrywacza i podlaczalem go do wtyczki od zapalniczki w mojej a6.

Ale ze kabelki mi sie juz mieszajaw tym aucie (Navigacja, wykrywacz i inne duperele) to pasowalo by mi to wpiac na czysto do instalacji.

Gdzie to moge podlaczyc? Chodzi o latwy dostep i o to zeby nie rzucalo sie w oczy (w NJ nie mozna miec tego w samochodzie wlaczonego) - czyli blisko podsufitki/albo blisko deski rozdzielczej pomiedzy wycieraczkami.

Dzieki za wszelkie sugestie!

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2006 14:50:23 
Użytkownik

Mam w swoim Bell 959 i jest na rzepach zaraz jak regulacja od szyberdachu i go tam przyklejam i sciagam a jak chcesz na stale to nie radze bo to nawet sadem moze sie zakonczyc , mogles kupic taki 2 czesciowy wtedy go montujesz przy przednik grilu a sterownik z czytnikiem w kabince odbiera sygnal jak komorka na bloototh. Lepiej pod zapalniczke i bedziesz mogl szybko schowac wrazie kontroli

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2006 16:39:42 
Użytkownik

ja tam odradzam te wykrywacze i antyradary, raz że to nielegalne i można nieźle dostać nie tylko po kieszeni a ponadto malo skuteczne - są już nowe radary których te urzadzenia w zasadzie nie widzą. Lepiej zainstalować zwyczajne CB - wiesz wszystko dzie soją, ilu, czy tylko obserwują czy też kontrolują. Taniej i bezpieczniej a na pewno wydajniej. kosz ok 450 zł za w miare przyzwoity zestaw z anteną i montażem.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 01:15:30 
Użytkownik

Dzieki ;-) U Nas jest to legalne w wiekszosci stanow... (http://www.ncsl.org/programs/transportation/radar.htm). Ponadto w NJ to nie mozna miec wlasnie skanera CB...w normalnym aucie.

To gdzie to podlaczyliscie??? :D

PS Artur: RX65 jest nowy.... pozatym w US ciagle urzywaja starych czestodliwosci a nie "Ku" o ile sie nie myle bo narazie tylko w Europie. Dopiero wchodza a Bell juz to ma.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 07:13:26 
Użytkownik

ja mam u siebie w audi i carismie przymocowony wykrywacz radarow (nie antyradar bo to urzadzenie zakluca prace radarow, a to co jest ogolnie dostepne to sa wykrywacze) przy suficie obok lusterka na oryginalne przyssawki.
dokupilem koncowke oraz dlugi kabelek, a calosc podlaczylem pod napiecie od radia "po kluczyku". kabelek ukrylem w podsufitowce i slupku.
w razie potrzeby moge go szybko odpiac lub zaslonic zaslona przeciwsloneczna.
Obrazek

GALERIA
Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1