.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 20:46:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ACK] Uciekajacy płyn z chłodnicy
PostNapisane: 12.lip.2006 16:30:25 
Użytkownik

Witam szanowne grono,Panowie posiadam A6 2.8 V6 z 98 r.od paru dni mam powarzny problem "tak mi sie wydaje przynajmniej", ucieka mi płyn z chłodnicy w strasznym tempie,jak wleje 1,5 l wody jest na maksa,jak jade to jest wporządku,ale jak stane to wszystko mi wylatuje,w zbiorniku nic nie zostaje,byłem u mechanika,weże sa w porządku,stwierdił ze to wylatuje z jakies rurki aluminiowej cienkiej która idzie od chłodnicy,zrobiła sie dziurka,dzwoniłem od Audi powiedzieli mi ze jest za 120 zł,tylko sciagnął mi to dopiero z centrali za 2 tygodnie,koszmar.Czy któs z klubowiczów juz miał taki problem???I czy pomorze według was spawanie tej dziadoskiej rury,nie moge czekac 2 tyg.Panowie ile tam wchodzi płynu do tej chłodnicy?Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2006 16:36:57 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
I tak ja musisz wykręcic więc wykręc i pospawaj, niech sprawdzą pod ciśnieniem i cała robota.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 08:01:26 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Ze spawaniem aluminum nie jest tak łatwo. Poszukaj na allegro gdzieś tam sprzedają specjalne kleje do aluminum i możę da się to załatać. jak nie to poszukaj na stronie http://www.loctite.pl może oni mają też coś takiego.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1