.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 16:48:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [D2 ALL] pamięci siedzeń
PostNapisane: 13.lip.2006 11:47:29 
Użytkownik

Szukałem i nic nie znalazłem ale jeśli taki temat już był to mnie poprawcie :)

Mam w A8 el fotele ale niestety bez pamięci.
Chciałem takową pamięć dołożyć ale nie mam zielonego pojęcia co i jak.
Co jest potrzebne (oprócz panelu montowanego w drzwi), czy jest z tym dużo roboty i czy jest to bardzo skomplikowane?
Z tego co mi wiadomo jeśli juz była w A8 pamięć to obejmowała fotele, lusterka i kierownicę.
Do tego była el regulacja wys pasów (tego nie potrzebuję ale zastanawiam się czy da się takie pamiątki założyć z pewnymi ograniczeniami ale tak, aby działały poprawnie i nie powodowały żadnych skutków ubocznych :P )
Dodam, że wystarczająca dla mnie byłaby pamięc po stronie kierowcy.

Jeśli ktoś coś wie lub wie gdzie mógłbym znaleźć bliższe info będę bardzo wdzięczny jeśli się swą wiedzą zechce ze mną podzielić :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 14:55:43 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ja bym sobie odpuscił naweta jak bym miał całe auto na organy w zapasie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 19:44:11 
Użytkownik

Tez mi sie wydaje ze musisz odpuscic chyba ze masz duzo kasy na takie zmiany bo moim zdaniem chociaz nie wiem czy na pewno musialbys zmienic wszystko :/
Jesli masz bez pamieci to prosta sprawa bo wystarczy sillniki wylaczniki do nich i ewentualnie jakies wylaczniki krancowe lub przeciazeniowe. Jesli bedziech chcial dolozyc pamiec to musial bys dolozyc do mechanizmów pozycjometry tzn. takie male czujniki (cos jak myszka do peceta) zeby cala pamiec czyli komputerek sterujacy praca lusterek foteli i kierownicy mogl dostac informacje od mechanizmu w jakiej pozycji sie znajduje. Mysle ze to bedzie glówny problem ale moze sie tez okazac ze wszystko jest juz przygotowani wlacznie z przewodami i wystarczy dolozyc kilka czyjnikow i jakis komputerek chociaz watpie.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 22:16:42 
Użytkownik

Hmm... myślałem, że może większość potrzebnych do montażu urządzeń już tam siedzi i że roboty oraz potrzebnych części (a co za tym idzie wzrostu kosztów) nie będzie zbyt dużo.
Niestety nie mam w okolicy żadnego elektryka, który mógłby to obczaić i coś więcej w tym temacie mi powiedzieć.
Jeśli tak to chyba sobie odpuszczę :/

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1