Czy nawiew jest u Ciebie jest spory czy znikomy? Proponowałbym zajrzeć pod podszybie i zobaczyc co z filtrem przeciwpyłkowych , czy jest i w jakim stanie. Jesli jest to wytrzep , jęsli nie ma to sprawa sie komplikuje. U mnie wystapił drugi przypadek. Poprzedni własciciel mojej audiczki nie załozył fitra.

Jak ja kupiłem audika to nawiew był porzadny a klima cienko chłodziła. Zdjęłem schowek pasażera , wyjąłem wentylator i widze kupę lisci "jak na ognisko na jesień". Parownik był cały zasypany liśćmi i nie miał jak odbierac ciepła z otoczenia. Po wyczyszczeniu układu zamarzaja mi teraz rece na kierownicy

Ps. Gdzie szukąc ujscia wody w b4-sedan , bo u mnie nic nie kapie a chyba powinno....

Nawiew dmucha jak trzeba, jak włącze wewnętrzny obieg to jeszcze bardziej dmucha. Filtr zmieniałem miesiac temu i rozebrałem wczoraj schowek pasażera i dmuchawe ale było tam czysto. Nie znalazłem dostępu do parownika. Było jedynie przeście na filtr p.pyłkowy. Powinien być parownik za schowkiem pasażera?? mam B4 1,9 TDI '94. Wydawało mi się że parowniok jest obok przedniego reflektora kierowcy...ale moge sie mylić, nie znam się