.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:18:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2005 22:23:02 
Użytkownik

Ja miałem podobna sytuację u siebie... sprężyny mi siadły ze starości i na Grochowskiej, na Gocławku - Amortyzatory Serwis Naprawa (czy jakoś tak), facet mi zaproponował wymianę na 12 mm... na szczęście były dostępne 11mm ale i tak tyłek siedzi wysoko.... standardowe powinny być 10 tki ale one nie sa juz dostępne.... Może wystarczy wymienić na sprężyny o minimalnie większej średnicy pręta?

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2005 22:44:23 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
To fakt, są takiej samej wysokości. Ale może będa mniej wypracowane i wyżej będzie stało auto bez obciążenia. Zakładam, że wszystkie testy są robione na używanych sprężynach.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2005 23:45:30 
Użytkownik

Stary, nie baw się w używane tylko kup nówki. Lepiej zainwestować tych 50 zł więcej i miec problem z głowy niz mieć powtórkę z rozrywki za kilka lat :D Ja mam kupowałem nowe, plus zafundowałem sobie regenerację amorków. Poczatkowo tył miałem baaaaaaaaardzo sztywny ale już na szczęście wszystko działa tak jak powinno :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2005 00:01:36 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Kirdan_ napisał(a):
Stary, nie baw się w używane tylko kup nówki. Lepiej zainwestować tych 50 zł więcej i miec problem z głowy niz mieć powtórkę z rozrywki za kilka lat :D Ja mam kupowałem nowe, plus zafundowałem sobie regenerację amorków. Poczatkowo tył miałem baaaaaaaaardzo sztywny ale już na szczęście wszystko działa tak jak powinno :diabel:
No tak sam sobie przeczysz piszesz tylko nowe a tu regeneracja amorków czyli stare. Nie lepiej było założyć nówki , chociaz rodzime z krosna :?:

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2005 07:49:26 
Użytkownik

Limuzyna ma 12 mm grubosci, avant 12.5 mm, ale jest wzmocniony avant i ma 13 mm. Ja do swojej B4 wlozylem te zwykle od avanta i troszke poszedl do gory 2-3 cm, ale zeby go podniesc to juz niestety bez gazowek sie nie obejdzie. Te sprezyny od avanta nie daja sie tak latwo na nierownosciach rozbujac, niby amory dobite i sprawnosc maja 50 % to jednak te sprezyny jak przedmowca napisal sa tak twarde ze nie pozwalaja na rozbujanie furki.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2005 12:01:13 
Użytkownik

Zawsze można sobie przyciać spręzynke (maxymalnie o pół zwoju). Tak własnie zrobiłem w poprzednim b4 2.3ng gdzie przod stał mi jak koza. Nie moglem nigdzie dostac odpowiedniej długości sprezynek więc pobawiłem się gumówką. Było OK. Trzeba miec tylko na uwadze, żeby końcówke obciętej sprężynki włożyć w gruba koszulke igielitową (spężynka moze sie nieraz na hopie w czasie jazdy obrócić i zgrzytać)

Tytuł: OBIECAŁEM ŻE NAPISZĘ...........
PostNapisane: 06.sty.2005 22:42:28 
Użytkownik

Panowie obiecałem że na koniec tygodnia napiszę jaki wynik będzie po wstawieniu tulejek pod sprężyny aby podnieśc tył mojej Audiczki 100 C4.....rewelacja....dupka lekko zadarta ku górze, wczasie jazdy brak jakiechkolwiek nieprawidłowości jazdy....zasada 2cm tulei podnosi 5cm auta jest prawdą........

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1