.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 10:03:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4] Gdzie umieścić zbiornik gazu
PostNapisane: 24.lip.2006 20:51:16 
Użytkownik

Witam. Przymierzam się do zgazowania B4 i ciekawią mnie wasze opinie i doświadczenia na temat ZBIORNIKA gazu. Kiedyś jeździłem renówką z gazem która nie miała składanych siedzeń więc- butla za siedzeniem, aktualnie poruszam się cytryną Xm diesiel (5 drzwiowy), ale siedzenia składane- rzadko korzystam, ale czasami się przydają. Zastanawiam sie nad audicą - siedzenia składane ale- sedan..., więc jak zbiornik za siedzenie to zapomnij o składanych siedzeniach; jeżeli zbiornik w koło to latające koło zapasowe po bagażniku---chyba, że zamiast zapasu w postaci koła-"zapas w sprayu" pozdrawiam i czeka na wasze doświadczenia ps. czy w audi mróga rezerwa paliwa czy tylko wskaźnik?

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2006 20:57:16 
Użytkownik

Ja bym nigdy nie zalozyl gazu to raz dwa jak juz wybrał by, butle w kole i łatke na bliskie trasy na dalsze wypady dojazd do bagaznika

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2006 21:01:52 
Użytkownik

Siema. :)
Według mnie to tylko w koło zapasowe (też tak mam), nie zmniejszasz pojemności i funkcjonalności bagażnika, zawsze możesz coś większego przewieźć (nie będziesz żałował), a zapas niekoniecznie w sprayu. Pełnowymiarowe koło faktycznie dużo miejsca zajmuje, ale zawsze można jakąś dojazdówkę rzucić, która jest o połowę cieńsza i na nią coś można położyć jak by co. :peace: Butla w kole też może pomieścić trochę gazu, ja mam butlę 40 l, ale można włożyć większą, bo jeszcze mam luz między butlą, a ściankami wnęki na koło- mi starcza na jakieś 280 km jazdy.

Co do rezerwy to rozumiem że chodzi Ci o wskaźnik od benzyny, i lampka żadna nie mruga, chyba że w jakichś bogatszych wersjach jest jakaś kontrolka, bo u mnie to trzeba obserwować czy wskazówka wchodzi na czerwone pole. Jak tak znaczy się niestety trezba zalać :P .

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2006 21:26:53 
Klubowicz

Witam ! Tylko w wneke kola. Wchodzi butla 60 L :peace: a zapasowke mozesz przestawiac; z butla tego nie zrobisz.

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2006 23:31:30 
Użytkownik

Ja mam w B4 2.3 butle w kole(62l), mialem juz samochody z butla za fotelami i z boku po prawej ale najlepiej i najpraktyczniej jest umiescic butle w koszu na kolo zapasowe, po miescie jezdze bez zapasowki mam jedynie sprey a na dalsze wypady zabieram kolo. Mozna tagze kupic zapas i podwiesic na gornej czesci bagaznika lub przykrecic do oparcia kanapy

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 06:51:59 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Tylko w kole zapasowym...tak jak wszyscy radzą!
Jeśli masz wnękę plastikową to drobny stelarz z płaskowników i luzik! Jeśli chodzi o bagażnik...to masz zawsze miejsce, jeśli dzielone fotele lub rękaw na narty spokojnie z tego skorzystasz! Zapas w razie czego masz w pokrowcu i wrzucasz za tylne siedzenie, a jeśli coś to kupujesz na allegro lub na giełdzie dojazdówkę i po problemie! Jeśli chodzi o czujnik pojemności butli z rezerwą to są takie i jak powiesz gościowi to Ci zamontuje!
Aha, ostatnia rada...każ sobie dobrać reduktor na więcej kucyków! Np jeśli Twoja Niunia ma 90KM to reduktor na 140KM, zawsze więcej o +-50KM i nie pozwól sobie zamontować takiej instalki żeby odpalała na LPG i na Pb, bo długo się nią nie nacieszysz! Auto musi odpalać zawsze na Pb, taka moja rada!!! Bo później efekt jest taki, że na Pb nigdy nie pojedzie i tylko remont! POZDRO :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 08:26:30 
Użytkownik

Zbiornik w koło zapasowe jest chyba lepszy. Mam luzem za siedzeniami bo tak było jak kupiłem samochód ale wolałbym raczej w koło. Z tym, że 40l to zdecydowanie za mało. Musi być te 60l żeby w trasie nie myśleć ciągle o tankowaniu. Jedyna zaleta zbiornika zwykłego to, że zawsze mam koło zapasowe, nigdy nie zapomnę go zabrać i mogę na nim w razie czego przejechać pół Polski bo zawsze może się zdarzyć że złapiesz gumę akurat w niedzielę gdzieś w Bieszczadach, a na dojazdówce wracać 300km to mało zabawne.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1