.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.maja.2025 19:15:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 '95 ADP] - problem z odpalaniem rano
PostNapisane: 20.lip.2006 07:39:12 
Użytkownik

No i się zaczęło. Mam problem z odpalaniem auta rano gdy stoi całą noc. Gdy jest rozgrzany pali normalnie i wszystko jest ok nawet po 4 godzinnym postoju odpala. Jednak dłuższy postój powoduje to że uruchomię silnik dopiero za 3-5 razem jakby nie dostawał paliwa. Byłem pod komputerem który pokazywał błąd temperatury silnika i kazano mi wymienić czyjnik temperatury-czterostykowy. Wymieniłem ale efekt jest taki sam. Co to może być? bo ja nie mam już bladego pojęcia. Nadmienie że pod komputerem nie ma żadnych usterek.- i auto jest w gazie (A4 1,6 '95 LPG) Może ktoś mi pomoże co z tym może być lub poleci jakiegoś dobrego i taniego fachowca z okolic Inowrocławia woj. Kujawsko-pomorskie. Z góry dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 07:39:43 
Użytkownik

Drogi kolego. Temat już poruszałem. Zmagam się z tym problemem od roku. Już :
1 wymieniłem świece
2 wymieniłem kable
3 adaptacja przepustnicy
a dzisiaj jak żona chciała pojechać to strzeliło w silniku i nie chce wogóle odpaliić ( A4 1.6 95r), bez gazu.

PS. jak będziesz wiedział, to daj znać

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 08:16:40 
Użytkownik

Ciekawe czy nie możecie odpalić i na gazie i na benzynie, to wtedy wiadomo , że wine nie ponosi układ paliwowy . Panowie jezdzac na gazie nalezy co jakis czas rozebrac i przeczyscic caly dolot , ponieważ tam zostaje taka maż i ona zatyka wszelkie kanaliki a nawet wtryskiwacze paliwa. Należy rozebrać wyczyścić dobrze w benzynce i pomoże na 99% . Silnik jak strzela to swiadczy o ubogiej mieszance lub opoznionym zaplonie

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 10:26:35 
Użytkownik

u mnie nie ma znaczenia czy na gazie czy na benzynie bo odpala tylko na benzynie innej możliwości nie mam. Kolega nie ma gazu i co wtedy-chyba problem jest gdzie indziej niz w instalacji gazowej, ale dzięki za odp.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1