.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 00:06:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4] wymiana oleju w automacie ASO
PostNapisane: 30.lip.2006 17:28:35 
Użytkownik

musze, czy raczej chce to zrobic, a zeby bylo wszystko ok postanowilem wstawic auto do ASO, nie robi sie tego czesto wiec przeboleje

zastanawia mnie jedna rzecz, facet z serwisu powiedzial mi, ze wymiana polega na tym, ze sciagaja miske olejowa, spuszczja olej, zalewaja drugi olej i programuja skrzynie
czy to napewno tak ma wygladac?
pozdr.

a w elsie patrzylem to i faktycznie tak to wyglada,

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2006 20:52:59 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Wymiana oleju w automacie w C4 u mnie jak taką miałem wyglądała tak; rozkręcenie miski olejowej,zlanie oleju,wymiana filtra w skrzyni-podróba ok.40 zł,dokładne wyczyszczenie z opiłków małego okrągłego magnesu i innych elementów,założenie uszczelki na miskę z dodatkiem silikonu wysokotemperaturowego,zalanie olejem do automatów który można mieszać z innymi olejami,sprawdzenie poziomu oleju na włączonym silniku i jazda.W serwisie przepłacisz grubo.Lepiej sam to wymień.Jak zobaczysz jak ci to robią to sam będziesz żałował że dałeś za taką prostą robotę tyle kasy.Albo przynajmniej daj do jakiegoś mechaniora.Co do kasowania błędów w kompie to serwis też bierze kupe kasy za taką usługę.A to nie jest obowiązkowym wymogiem przy wymianie oleju.Ja u dobrego elektronika dałem za skasowanie błędów w automacie 50 zł.W C4 wymiana oleju jest prosta jak budowa cepa.Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2006 21:13:43 
Użytkownik

za olej place w serwisie cos kolo 50 zl za litr, koszt robocizny to 280 zl, do tego jeszcze filtr i uszczelki
no i 2 lata gwarancji...
wole zaplacic i miec z glowy niz potem ewentualnie szukac drugiej skrzyni

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2006 21:23:42 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Ło matko i córko......

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2006 21:32:59 
Użytkownik

Pablos napisał(a):
za olej place w serwisie cos kolo 50 zl za litr, koszt robocizny to 280 zl, do tego jeszcze filtr i uszczelki
no i 2 lata gwarancji...
wole zaplacic i miec z glowy niz potem ewentualnie szukac drugiej skrzyni

.....strasznie drogo.

Zajrzyj do innego serwisu z grupy VW/Audi/Skoda/Seat.. powinno być gdzieś taniej. VAGa maja w każdym.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1