.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.maja.2025 13:19:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4] Wspomaganie kierownicy cieknie...
PostNapisane: 31.lip.2006 08:27:34 
Użytkownik

Witam wszystkich.
Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś namiary na warsztat w Krakowie gdzie mogą zająć się diagnozą i naprawą wspomagania kierownicy w A4?
Nie wiem co się stało..Było ok. a nagle w sobotę rano odpalam auto , ruszam kierownicą a tu wycie...podczas postoju i podczas jazdy pisk przy kazdym ruchu kierownica.. sprawdziłem płyn..było mało.. dolałem i po 40 kilometrach - to samo..piski i wycie... patrze pod auto na postoju - pod prawym przednim kołem olejista plama.. znowu dolalem płynu do układu - wszystko ok..piekna cisza.... po kilkudziesieciu kilometrach jazdy - powtórka z rozrywki (piski ukladu kierowniczego i plama przy prawym przednim kole). Pompa z tego co sie znam - suchutka..
Ma ktos jakies pomysly ( i ewentualnie namiar na mechanika w Krakowie)...

Tytuł: Re: Wspomaganie kierownicy A4 cieknie...
PostNapisane: 31.lip.2006 19:43:24 
Użytkownik

keikan napisał(a):
Witam wszystkich.
Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś namiary na warsztat w Krakowie gdzie mogą zająć się diagnozą i naprawą wspomagania kierownicy w A4?
Nie wiem co się stało..Było ok. a nagle w sobotę rano odpalam auto , ruszam kierownicą a tu wycie...podczas postoju i podczas jazdy pisk przy kazdym ruchu kierownica.. sprawdziłem płyn..było mało.. dolałem i po 40 kilometrach - to samo..piski i wycie... patrze pod auto na postoju - pod prawym przednim kołem olejista plama.. znowu dolalem płynu do układu - wszystko ok..piekna cisza.... po kilkudziesieciu kilometrach jazdy - powtórka z rozrywki (piski ukladu kierowniczego i plama przy prawym przednim kole). Pompa z tego co sie znam - suchutka..
Ma ktos jakies pomysly ( i ewentualnie namiar na mechanika w Krakowie)...

pewnie wąż od wspomagania Ci się rozsypał (przetarł się o coś lub puszcza na okuciu -> strzelac raczej nie strzelają)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31.lip.2006 19:57:00 
Klubowicz

zanim pojedzież do mechanika zobacz przewody moze sie poprostu przetarł i się leje :)

Było --> A4 1.8 ADR [B5] :-)
Było --> A6 1.9 TDI AFN [C5] :-)
Było --> Audi 100 2.3E NF [C3] :-(
Jest --> Audi A6 2.4 AGA [C5] :-)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2006 10:15:03 
Użytkownik

No niestety to nie wąż..
Mechanik stwierdził, że to przekładnia...
Ile może kosztowac takie coś uzywane???

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2006 17:26:17 
Użytkownik

Tu masz namiar:
AUTO-CZĘŚĆI ŚWIDNICA
ul.Bystrzycka 24
tel.0600 105 700
www.acsw.pl

-przystępne ceny i duży wybór oraz wysyłka na cały kraj

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2006 12:59:22 
Użytkownik

Zalecam wielka ostroznosc w kontaktach z tymi Auto-Czesciami. Jakies 6 tygodni temu zamowilem u nich czujnik do alarmu + jedno zlacze elektryczne (do wczesniej sprzedanej mi niewlasciwej czesci) i do dzisiaj nie dostalem. Dzwonilem z 10 razy i dwa razy wysylalem sms'a z namiarami i nic. Za kazdym razem slyszalem cos w stylu: o przepraszam zapomnialem ale zaraz wysle, albo jutro wysle, albo za chwile bedzie kurier. ZENADA i NIEKOMPETENCJA.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1