.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.kwi.2025 23:56:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [all A4] czy wasz wentylator klimy halasuje?
PostNapisane: 30.lip.2006 22:22:13 
Użytkownik

czy wasze wentylatory od chlodnicy klimy halasują? mam A4 TDI i moj wentylator dosc glosno chodzi... czy to normalne? (slychac swist powietrza i wyrazny dzwiek wentylatora)

Tytuł:
PostNapisane: 31.lip.2006 08:27:14 
Użytkownik

i jeszcze jedno.. czy u was w A4 wentylator przy tych temperaturach odrazu wlancza sie na 2 bieg... u mnie jak odpale silnik to chwile chodzi na 1 i zaraz przelaczy na 2 bieg! moze uszkodzony czujnik?

Tytuł:
PostNapisane: 31.lip.2006 08:48:49 
Klubowicz

Tak, jest głośny. Tak załącza się po chwili na drugi bieg. Wszystko ok.

Wystarczy użyć szukaczki, co chwilę są takie pytania...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 00:27:51 
Użytkownik

Potwierdzam przy takich upalach to musi sie krecic zeby schlodzic chlodnice klimy to norma i jak najbardziej poprawne dzialanie :-) u mnie to samo :-)

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 06:41:26 
Użytkownik

Kurde jest jedna sprawa ktorej nie zrozumie. Jakie upaly??? To ze slonce swieci przez chwile to nie jest zle. Ludzie sa pozytywniej nastawieni i wogole szystko sie udaje. Nie macie duzej wilgotnosci, powietrze jest suche, jak bylem w Polsce w tamtym roku na wakacjach to zimno bylo... a bylo cos kolo 30 stopni.

Hmm pozatym w Polsce to cieplo "trwa" od czasu do czasu przez 1 miesiac a reszta to zima ;-) A u mnie jest juz od marca ciepelko. Od tygodnia deszcz nie padal a i tak jest bardzo wilgotno, dzien w dzien 30 stopni w cieniu bo do slonca to chyba z 40, 45 jest.

Ja tam bym sie cieszyl z takiej pogody a nie jakies farmazony ze upal i upal.... leje sie ze mnie ale i tak wole jak jest cieplo niz ma padac deszcz... Snieg tez lubie.... ale paciary to nie... ;-) :D :P

A zeby juz nie robic takiego gigantycznego offtopica i moda nie zloscic to zapytam serdeczne pytanie.... Czy po 10+ latach urzytkowania aut choc raz dobiliscie swoja klime gazem R134 - obowiazek - polecam.

Sa nawet specialne zestawy:
O tu na przyklad

Aaaa i instrukcja odemnie....
-Wstrzasnac butelke z gazem i podlaczyc do instalki po czym uruchomic autko i obrucic butelke "do gory nogami" i poczekac chwile.....
-Cieszyc sie zimna "bryza".... :P

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 09:01:04 
Użytkownik

Z wentylatorem klimatyzacji to jest tak;na pierwszym biegu hałasuje,szczególnie na zimnym silniku,wydaje dźwięk nieco podobny do tego jaki wydają paski klinowe w innych samochodach.Ten wentylator nie ma łożysk,podobno nie mozna go naprawić,ma tulejki(tulejkę) które sie wyrabiaja.Może sobie hałasować ale to jest oznaką luzów i jego czas jest juz policzony,nie mniej jednak można go użytkować.Jesli go szlag trafi czujnik powinien wyłaczyc klimatyzacje.Odradzam kupowanie używanych wentylatorów,albo ja nie miałem szczescia albo jest jak pisze,wymianiałem go juz trzy razy na inny i zawsze zaczyna piszczeć.Koszt nowego to ok.660 PLN w serwisie Audi.Acha jeżeli kupisz uzywany(250 PLN)sprawdz go dobrze,nie moze miec żadnych pęknieć a tym bardziej wyłamań w obudowie i oczywiscie luzów poprzecznych.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 09:46:13 
Użytkownik

u mnie klima dziala wspaniale a jeszcze nie slyszalem jak zalaczy sie 2 bieg wentylatora i mimo to ze takie upaly byly,ciekawe czemu :)

gg 9317158

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 09:47:42 
Klubowicz

J@RO napisał(a):
Kurde jest jedna sprawa ktorej nie zrozumie. Jakie upaly??? To ze slonce swieci przez chwile to nie jest zle. Ludzie sa pozytywniej nastawieni i wogole szystko sie udaje. Nie macie duzej wilgotnosci, powietrze jest suche, jak bylem w Polsce w tamtym roku na wakacjach to zimno bylo... a bylo cos kolo 30 stopni.

A nie słyszałeś o rekordowych temperaturach w lipcu tego roku ? Od 227lat nie zarejestrowano takich upałów (a wcześnie w ogóle nic nie rejestrowano), generalnie dzień w dzień było ponad 30 stopni i nie chłodu, upał i duchota.

A co do klimy to tak czy inaczej musi się wychłodzić, więc co za różnica czy 25 czy 35 stopni, jak wentylator włączy drugi bieg, to robi hałas.
I wiesz, nie gadaj jak amerykanie typu: (wskazuje na jogurt przy stole i pyta) "Wy też tam w Polsce macie takie coś ?"
Oczywiście, że nabijamy klimy, oczywiście że je serwisujemy...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1