.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.kwi.2025 23:53:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 08:46:23 
Użytkownik

nie ma luzow i jest ona wlasnie jakby elementem/sworzniem centrujacym wykonana jest tez z twardej stali ale wewnatrz jest otwor na imbus, ktory normalnie oslabialby element - najwieksze sily mimo wszystko dzialaja na te tulejki mosiezne..

no i.. Renault Espace - szkoda że Audi takiego czegoś nie zrobiło

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 17:25:28 
Użytkownik

I jeszcze prośba jak byś mógł podać wymiary tych mosiężnych tulejek które dorabiałeś długość i średnicę to będę wdzięczny.
I jescze mam pytanie co do klocków hamulcowych spotkałem się z opinią że klocki lukasa po założeniu piszczą (w zaciskach 4 klockowych).

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2006 18:09:35 
Użytkownik

niestety nie jestem w stanie podac wymiarow - dorabial je tokarz i on "bral miary", kuzyn - moj mechanik zawiozl mu je wczesniej i on dotaczal je wewnatrz do wymiaru tych sworzni po ktorych chodza, moze zostaly stare tuleje, wiec moge sprawdzic, albo ew. zapytam przez kuzyna tego tokarza, ale nie obiecuje za wiele

musze jeszcze suwmiarke zdobyc..;)

jak na razie moje lukasy (tarcze i klocki) jak sie rozgrzeja to piszcza strasznie, ale olewam to.. moze to przez te luzne zaciski?? zobacze czy sie poprawi teraz..

..niestety nie mam starych tulej juz a tokarz jednorazowo je dotoczyl - ale i tak jak mowi najlepiej je dotoczyc do wymiaru tych sworzni zeby nie byly luzne!!

no i.. Renault Espace - szkoda że Audi takiego czegoś nie zrobiło

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1