.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.kwi.2025 16:29:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 2,0E] W środku czuć benzynę POMOCY
PostNapisane: 05.sie.2006 16:12:17 
Użytkownik

Szukałem, ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi. Więc pytam się Was, co się dzieje…

Audi b4 quattro silnik, ABK, przy włączonym nawiewie szczególnie na ciepłym przez wywietrzniki dostaje się zapach benzyny. Oczywiście zatrzymałem się otworzyłem maskę żeby zobaczyć czy coś się „rozwaliło” po otwarciu również było można wyraźnie odczuć zapach benzyny. I nic nie znalazłem, mogę zaznaczyć, że 2 miesiące temu wymieniłem uszczelkę pod klapą zaworów i tam nic nie cieknie. Więc co mogło się stać… Zapach benzyny nie jest aż tak intensywny w środku, ale momentami czuć. Czego szukać (i gdzie), na co zwrócić uwagę może ktoś coś wie na ten temat.
Z góry dzięki pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 18:15:15 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
No musisz "tropić" po przewodach paliwowych, jezeli nie stwierdzisz wycieku sprawdz czy auto sie nie zalewa (nie ma za bogatej mieszanki).

PS Wstaw gaz nie bedzie smrodu benzyny :D

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 19:31:36 
Klubowicz

Witam ! Sprawdzaj na zimnym silniku - zaraz po odpaleniu. Gdy pod maska zrobi sie goraco, mozesz niczego nie znalezc bo benzyna bardzo szybko odparowuje.

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 21:49:23 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Sprawdz czy nie wycieka na polaczeniu przewodow paliwowych z filtrem paliwa, wtedy kiedy silnik pracuje. Jezeli tak to trzeba wymienic miedziane podkladki. Ja mialem tak w B4 ze kapalo paliwo a zapach benzyny bylo czuc w garazu. Ogolnie to w silniku ABK nieszczelnosc przewodow paliwowych sie zdarzala. Poogladaj dokladnie przewody paliwowe tylko tyle mozna poradzic. ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1