.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.maja.2025 18:40:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z wycieraczką tylną w A6 Avant 1998r ; ciągle chodzi
PostNapisane: 15.sie.2006 18:21:43 
Użytkownik

Mam następujący problem, pisałem już kiedyś , otóż moja tylna wycieraczka cały czas chodzi mimo wyłączenia przy kierownicy. Walczę z tym już dość długo i żadnych efektów, sprawdzałem przewody na klapie są dobre, sprawdzałem inny silnik tylnej wycieraczki to samo . Dzisiaj szukałem przekaźnika odpowiedzialnego za wycieraczki znalazłem ( 602) , wypiałem go i nie chodziły przednie wycieraczki a tylnia i tak chodziła. Czy ktoś się nie orientuje czy jest jeszcze jakiś przekaźnik odpowiedzialny za wycieraczkę tył????
Samochód , mam po wypadkowy, otóż miałem zalany sterownik komfortu pod siedzeniem kierowcy , kupiony mam taki sam tylko różni się numerem , Oryginalny był taki : 4B0 962 258 A
Obecnie mam : 4B0 962 258 D
Czy to może być przyczyną że wycieraczka nie chodzi ????????????
Czy moduł komfortu odpowiada tylko za oświetlenie wnętrza i centralny zamek i szyby ???? Czy może za coś więcej też za wycieraczki ?????
Kiedyś się zastanawiałem jak moduł ten co mam obecnie może jest od sedanu i jeśli odpowiada w jakimś stopniu za wycieraczkę to może nie chodzić bo jest od sedanu ???
Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam

Tytuł: Re: Problem z wycieraczką tylną w A6 Avant 1998r ; ciągle ch
PostNapisane: 15.sie.2006 19:46:18 
Użytkownik

megapol napisał(a):
Dzisiaj szukałem przekaźnika odpowiedzialnego za wycieraczki znalazłem ( 602) , wypiałem go i nie chodziły przednie wycieraczki a tylnia i tak chodziła. Czy ktoś się nie orientuje czy jest jeszcze jakiś przekaźnik odpowiedzialny za wycieraczkę tył????
Samochód , mam po wypadkowy

Powinien byc jeszcze drugi przekaznik do tylnych wycieraczek. Ten co wyciagales byl tylko do przednich. Najprawdopodobniej wlasnie przekaznik od tylnej wycieraczki sie zblokowal i caly czas przewodzi. Szukaj go w bezpiecznikach dodatkowych pod deska nad nogami kierowcy.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 13:19:42 
Użytkownik

Witam . U mnie jest odwrotnie bo moja wycieraczka niechodzi ,bezpiecznik dobry czyli rozumiem że moze przekaznik ten pod deską ale który to jest i gdzie dokładnie tego szukać Zgóry dziękiza info.

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 13:21:33 
Użytkownik

Witam . U mnie jest odwrotnie bo moja wycieraczka niechodzi ,bezpiecznik dobry czyli rozumiem że moze przekaznik ten pod deską ale który to jest i gdzie dokładnie tego szukać Zgóry dziękiza info.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1