.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.kwi.2025 00:32:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z Rozrzadem w AUDI 80 B3 2,0 16V
PostNapisane: 24.sie.2006 18:20:42 
Użytkownik

witam ponownie jak juz wspominalem wczesniej moja Niunia zachorowala a mianowicie scielo mi ze 20 zabkow na pasku rozrzadu no i problem jest w tym ze zalozylem nowy pasek i przekrecilem kilka razy kolem nic nie bylo slychac by cos w rozrzadzie sie zpsulo ale drugim razem krecac slychac cosik jakby lekki stukot przy kolekotorze no i jestem prawie pewny ze na 100% najmniej skrzywily sie 4 zawori a co za tym idzie prowadnice itp...ale nie jestem jeszcze jednego pewny 2,0 16V audi 80 B3 maja silniki kolizyjne czy bez kolizyjne ?? prosez o pomoc a i jeszcze pytanko zginela mi iskra wychodzi z cewki i ginie na kopulce czy to sie nazywa module zaplonowym do ktorego dochodza przewdoy wysokiego napiecia-jak go zdjalem ma dwa wytarte styki i to chyba musi byc przyczyna ze iskra ginie prosze o odpowiedz z gory serdzecznie DZIEKUJE a poza tym prosze wszystkich ktorzy posiadaja SwojeNIUNIE z takim silnikiem o nr moze gadu w celu wymiany informacji i doswiadczen ?? :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 18:30:23 
Użytkownik

Witam

Tak, ten silnik jest kolizyjny i masz głowicę do roboty, te dwa styki w kopułce są takie jakby (wytarte) ale takie muszą być w nowej też takie są. Jeżeli wycieło Ci 20 ząbków to nie ma szansy na to że głowica i zawory nie ucierpiały.

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 21:05:34 
Użytkownik

:peace:
Głowica do góry i wtedy ocenisz szkody mniejmy nadzieje że będą jak najmniejsze , wtedy też zobaczysz czy silnik był kolizyiny czy nie :(

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1