Czy ktoś ma doświadczenie z olejami firmy Midland Avanza (Quaker State) 5W40, nada się to do mojego V6, czy lepiej zainwestować w Schell Helix Diesel Ultra 5W40 lub Mobile 1 5W50?? Dodatkowo czy macie jakieś pewne miejsca w okolicach Katowic, Sosnowca lub Dąbrowy Górniczej gdzie nie natnę się na podróbkę, oczywiście poza ASO, oni mają ceny zaporowe. Na allegro znalazłem kilka ofert Midlanda 4L w okolicach 80zł, ale coś mi się wierzyć nie chce w takie ceny.
W następnym tygodniu czeka mnie również wymiana rozrządu po 230tys. km, co powiecie o tym komplecie, gość twierdzi że jest to oryginał:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=122427992 Do tego oczywiście pompa wody przy okazji wymiany paska, w sklepie intercars.pl znalazłem takiej produkcji jak 4max za 140zł, Hepu za 190zł oraz SKF za prawie 220zł. Która lepsza, SKF? Czy może szukać oryginału?
Nie znacie może dobrego serwisu w mojej okolicy, któremu mógłbym powierzyć samochód na wymianę rozrządu i przede wszystkim ile za tą operację wezmą? 200zł, 300zł, 400zł?