.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 16:55:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: przenoszenie drgań z silnika na bude B4 2,0
PostNapisane: 09.sty.2005 00:36:27 
Użytkownik

witam wszystkich
naprzwialem ostatnio kumplowi B4 wymienialem uszczelke pod glowica,pasek rozrzadu i tlumik srodkowy,ale problem jest taki ze silnik pracuje rowno ale ma jakies drgania tak jakby byl przykrecony na sztywno bez poduszek ale oczywiscie tak nie jest,poduchy wygladaja na dobre.w srodku wydobywaja sie strasznie nieprzyjemne odglosy od tego silnika bo tlumiki sa ok takze od nich to chyba nie.Ogolnie auto jest w dobrym stanie,pol roku w kraju ma nieduzy przebieg(158000).dzieki z gory
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 01:00:30 
Użytkownik

Sprawdz w specjalistycznym zakladzie czy mas zrowno osadzony silnik...to bardzo czesty powod. Ja u siebie mam podobny objaw ale zaden z wielu zakladow a bylem w 10 chyba i wszystko bylo ok wg nich nie wiedizal co to moze byc...to jets dopiero problem...

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 07:23:43 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Zobacz też czy tłumik nie dotyka do nadwozia ? To częsta przyczyna dziwnych drgań.

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 22:50:38 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Zobacz też czy tłumik nie dotyka do nadwozia ? To częsta przyczyna dziwnych drgań.

tlumiki sa ok nie dotykaja nigdzie sprawdzalem tez to,ale sam silnik ma jakies dziwne drgania czy moze to byc wina moze zle ustawionego zaplonu bo pasek jest ok ustawiony :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 22:52:35 
Użytkownik

Chance napisał(a):
Sprawdz w specjalistycznym zakladzie czy mas zrowno osadzony silnik...to bardzo czesty powod. Ja u siebie mam podobny objaw ale zaden z wielu zakladow a bylem w 10 chyba i wszystko bylo ok wg nich nie wiedizal co to moze byc...to jets dopiero problem...

witam ja mieszkam w słupsku a tu nikt nie ma takiego przyrzadu zeby sprawdzic czy silnik jest rowno tu sa sami lipiarze tylko kasuja i nic nie robia a wiec trzeba samemu wszystko robic,ale niewiem dlaczegp sadzisz ze silniik moze byc zle osadzony to autko nie bylo bite

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 02:03:01 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Sprawdz czy mocowanie silnika jest dobrze dokrecone. Ja mialem poluzowane sruby przy bloku silnika w okolicach paska rozrzadu i przy odpalaniu strasznie trzeslo autem. Sprawdz tez czy tlumiki maja gumowe podwieszenia, bo jezeli nie to bedzie drgalo wnetrze, u mnie guma od zawieszenia tlumika sie urwala i zawiazalismy drutem. :D Moze cos dotyka elementow silnika, kolektora i przenosi drgania do kabiny. Poogladaj auto na kanale. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 02:45:32 
Użytkownik

Sprawdzić wszystko to co mechanik odkręcał i przykrecał.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 07:39:02 
Użytkownik

A do wózka nie dotyka? Albo moze pas przedni (ten pod chlodnica jest za blisko, zle zlozony przod po strzale).. Moze...

Tytuł: Re: przenoszenie drgań z silnika na bude B4 2,0
PostNapisane: 10.sty.2005 12:45:09 
Uminator

darekaudi4 napisał(a):
witam wszystkich
naprzwialem ostatnio kumplowi B4 wymienialem uszczelke pod glowica,pasek rozrzadu i tlumik srodkowy,ale problem jest taki ze silnik pracuje rowno ale ma jakies drgania tak jakby byl przykrecony na sztywno bez poduszek ale oczywiscie tak nie jest,poduchy wygladaja na dobre.w srodku wydobywaja sie strasznie nieprzyjemne odglosy od tego silnika bo tlumiki sa ok takze od nich to chyba nie.Ogolnie auto jest w dobrym stanie,pol roku w kraju ma nieduzy przebieg(158000).dzieki z gory
pozdrawiam

Trzeba sprawdzić poduszki, na kanale troszke unieść silnik, bo normalnie pęknięcie może byc niewidoczne.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 12:58:15 
Użytkownik

Może to nie drgania silnika tylko poduszka skrzyni biegów. Odczucia w kabinie będziesz miał podobne. Możliwa równiż uszczelka kolektora wydechowego (w kabinie odczuwalny rezonans)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1