.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:14:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2005 16:25:30 
Użytkownik

Dletego ćwiartkom mówimy NIE.

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2005 16:30:24 
Użytkownik

nie no to auto ktore pokazal hans na zdjeciach to faktycznie nie ma co tez nie roblbym juz dla siebie takiego auta ale to jak ty masz rozwalone to szczerze mowiac w sumie tak. niedawno mialem rozbite cygaro i przyznam ze nie dawalem go na warsztat naciagana byla podloznica z moim kolesiem po naciagnieciu widac 2 pekniecia szerokosci 1 cm ale auto prowadzi sie bardzo dobrze. zrobilem zawieszenie z przodu wahacze miedzy innymi i takie tam.blachy wszystko nowe zeby lepiej bylo spasowac i jest ok jestem zadowolony .ale decyzja oczywiscie nalezy do ciebie . rozbiez autko i zpoabczysz jak wyglada podloznica itd i bedziesz wiedzial

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2005 18:31:45 
Użytkownik

Nie wiem czemu ktos mnie wycial. Ale nie wazne. Anyway pisalem o wymianie cwiary przed zdjeciami. Po zdjeciach widac, ze duzo nie ma przy nim do roboty bo kielich nie ruszony. Podluznice sama da sie wymienic i da sie zmowic nawet nowa w ASO (8A0 803 106D). Blotnik mozesz kupic igla juz za 100 zl. Do tego wzmocnienie czolowe (raczej komplet 3 czesci) - 100 zl. belka pod chlodnice (50 zl), chlodnica z dwoma wentylatorami to juz ... hmm od 200 zl (tyle dalem) do 400 zl (Gliwice). Zderzak na Gliwicach 300 zl - 350 zl. No i maska to jakies 250-500 zl :/ Ja za moja z grillem ideal dalem 300 zl. Robota za jakies 700 zl, do tego do lakieru 5-6 elementow po 200 zl. Trawersu ruszac nie musisz. Moze wachacz ale nowka ze sworzniem RTS z przesylka z automotosklep to jedynie 180 zl. Wiec nie ma co - tylko robic. Lampy nowki Depo po 180, ale ktos ma dzis na allegro po 120 zl. Kierunki po 16 zl (Le Art), kierunki na blotnik to 8 zl (komplet) lub 14 zl Hella. Interesuje Cie cena jakiejs czesci pytaj bo dwa miesiace moja skladalem. Najgorzej jak Ci poszly kola na pompach bo uzywke ciezko dobra trafic, a za nowe ASO chce chora kase - po 100 zl.

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2005 22:16:08 
Użytkownik

niestety tez przez to przechodziłem i powem Ci ze częsci bywają drogie zanim zaczniesz naprawiac dowiedz sie o ceny części acha zobacz na dach tylko dokładnie koło słupka środkowego jak jest fałda to zdrowo dostał ale jak masz sentyment do niuni to naprawiaj z tym ze koszty mogą przerosnąć otrzymane pieniążki z pzu chociarz ja (bo tez robie z blacharką) zawsze sie mieściłem w tych kosztach i zawsze zostawało dla klijenta

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 02:13:30 
Użytkownik

nie no tam nie ma mowy o jakichs cwiartkach po co ??? te cale mocowanie blotnika to ktore pod maska jest wzdluz naciagnac latwo podluznica tez nie bedzie stawiac problemow jedynie popekac moze troche . Nie sugeruj sie do konca podpowiedziami blacharza mi tez doradzali robic poprzednie audi bo w sumie czemu nie .To nie ich pieniadze a oni wszystko mogą zrobic , tyklko czy ma to sens. Drugim cygarem mialem wypadek tez i szczerze mowiac chcialem robic je u blacharza ale posluchalem sie kuzyna ktory jest blacharzem i powiedzial zeby rozebrac se wszystko poodkrecac pogiete blachy i wtedy zobacze .Mial racje te pobite lampy blachy pogiete i to tak wyglada ale w rzeczywistosci nie bedzie tak źle zobczysz bedzie ok ;] dasz rade 3mam kciuki.napisz co zdecydowales i ewentualnie jak przebiega naprawa

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 07:18:42 
Użytkownik

rave2002 napisał(a):
witaj ziomie z sąsiedniego miasta :D !!
gdzie kupowałeś częsci? w Gliwicach na giełdzie?
miales cos do grzebania w okładach kier. i ham. ?
zapodaj jak masz foto po remoncie :)
jak co to sie z Toba prywatnie skontaktuje dasz mi namiary na blachorza :peace:

Cześć!!! Jak cos to możemy pogadać osobiście <to tylko od Ciebie zależy>
-> Taile kupowałem w różnych miejscach u nas w okolicy a na giełdzie w Gliwicach tylko maske ponieważ gosciu sprzedając na giełdzie kasuje drożej niż u siebie na szrocie itp.
-> z zawieszeniem to tylko gałki i poduszke wuzka <tarwersa> wymieniełem i geometrie kół obowiązkowo.
-> na blacharza moge dać Ci namiar <dobry i tani> ale to jest w okolicach częstochowy < tam miałem auto rozbite>
-> fotek jeszcze nie zrobiłem ale będą już w niedługim czasie :P
Tu masz kontakt do mnie:
gg 1076047 lub kom 607-54-30-37

Szymon_Zy napisał(a):
Blotnik mozesz kupic igla juz za 100 zl. Do tego wzmocnienie czolowe (raczej komplet 3 czesci) - 100 zl. belka pod chlodnice (50 zl), chlodnica z dwoma wentylatorami to juz ... hmm od 200 zl (tyle dalem) do 400 zl (Gliwice). Zderzak na Gliwicach 300 zl - 350 zl. No i maska to jakies 250-500 zl :/ Ja za moja z grillem ideal dalem 300 zl. Robota za jakies 700 zl, do tego do lakieru 5-6 elementow po 200 zl. Trawersu ruszac nie musisz. Moze wachacz ale nowka ze sworzniem RTS z przesylka z automotosklep to jedynie 180 zl. Wiec nie ma co - tylko robic. Lampy nowki Depo po 180, ale ktos ma dzis na allegro po 120 zl. Kierunki po 16 zl (Le Art), kierunki na blotnik to 8 zl (komplet) lub 14 zl Hella.

Szymon gdzieśty kupił tak tanio maske < kiedyś mówiłeś mi o jakiejś spalonej>,
dlaczego tak dużo za lakiernika, co za materiały ci gościu położył na autko :?:
Belke pod chłodnice nową dawałeś <takie ceny były> czy używke kupiłeś.
Reflektory z depo ponoć podkreślam ponoć, a w sumie to odłyśniki szybko zachodza i dużo im brakuje do orginału <opinie lakiernika i blacharza> dlatego kupiłem używki z HELLA po 150 PLN za szt i były w stanie "IGŁA !!!"
Nie masz jeszcze tego koła :?: Sprawdź na szrocie 3 km za Cze-wą jadąc w strone Truskolas <Olesna>, ja tam kupiłem do siebie za 25,00 PLN <do pompy>
PS. szymon co robisz w sobote albo w niedziele znajdziesz pare minut???? będe w Cze-ie czekał na młodą to możemy pogadać
PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 09:51:34 
Użytkownik

Maske wyrwalem na allegro :D Umowilem sie telefonicznie, ze koles wystawia a ja od reki kupuje ;-) Ta spalona sobie darowalem bo chce jeszcze przynajmniej kilka miesiecy tym pojezdzic. Belka pod chlodnice uzywka. Co do lampek to nigdzie nie moglem kupic uzywki wiec kupilem Depo, akurat tego samego dnia jak juz kupilem Zuru napisal, ze ma. Coz pech ... Ale popatrz na allegro do B4 lamp nie ma. Kola w sumie nie bede wymianial chyba bo jakos to chodzi. Gorzej z pompa wspomagania bo rzuca nia zdrowo. Mam jeszcze peknieta obudowe alternatora ale da sie na razie jezdzic. Co do ceny lakieru to niestety lakiernicy takie ceny w Cz-wie maja. Najtanszy 150 zl za element ale opinie ma fatalna. Dorzuc do tego kilka zaprawek i polerke na calym aucie i cena 200 zl za element bedzie akceptowalna.

Co do soboty/niedzieli to hmm w sumie ... moglibysmy gdzies skoczyc. Pracuje tylko 2h w sobote i 3h w niedziele wiec luz ;-) Tyle, ze troche sie musze do swojej (mlodej? to okreslenie nie pasuje ;-) ) dopasowac bo ostatnio czasu dla niej nie mam :D

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 10:46:00 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Rave 2002 jak ci się nie chce robić tej audiczki to jestem nią zainteresowany ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 13:29:59 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
witajcie!
narazie sprawa jest w toku. zalatwiam wszystko z PZU, dzwonie po znajomych (nawet nie wiedzialem ze w rodzinie mam likwidatora szkód w PZU :galy: ) wiec jestem dobrej mysli! tak jak mowilem foty dorzuce dzis w nocy lub jutro rano. z blacharzem jestem umówiony na poniedzialek (o ile mu cos znow nie wyskoczy :/ ) ale u niego jak juz to tylko podłóżnice bede naciagał bo niezle kasuje! mysle ze wyszarpanie wiekszej kasy z PZU potrwa jeszcze jakies 3-4 tygodnie :/ dzis sie odwoluje :) pozniej znajomi itp. jezeli zawiecho nie bedzie do wymiany to bede ją robił ale i tak sprzedam bo juz u sąsiadów zza Odry szuka sie Audi C4 lub BMW 316 :D ale bardziej bylbym z Audi!

Nero! jezeli bede skladał czesci odezwie sie do Ciebie na bank!
wszystkim pozostałym narazie dziekuje za wypowiedzi i czekam na kolejne.

maly_v8 jeseli niunia bedzie do opylenia bedzie o tym wywieszka w ogłoszeniach ;)

pozdrawiam i miejcie respekt dla Trabanta 600 :P

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2005 12:28:58 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
witam!
troche spoznione ale fotki daje:
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1071.JPG
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1072.JPG
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1073.JPG
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1074.JPG
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1075.JPG
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1076.JPG
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1077.JPG
http://www.iss.pl/lukasz/DSCN1078.JPG

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1