.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:12:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 12:48:52 
Klubowicz

emte napisał(a):
Sony- jak dla mnie pudełkowate basy.

Coś w tym jest, pod warunkiem że się na maxa te basy daje. Czasem wystarczy trochę zmniejszyć siłę basu i gra ok. Wadą mojego modelu jest brak "equalizera", ale w modelach z tym cackiem można już ładny dźwięk ustawić.

Polecam wybrać się do fachowego sklepu i popytać, często mają radia wstawione w szafę grającą, można posłuchać.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 12:50:15 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
sadki napisał(a):
emte napisał(a):
Sony- jak dla mnie pudełkowate basy.

Coś w tym jest, pod warunkiem że się na maxa te basy daje. Czasem wystarczy trochę zmniejszyć siłę basu i gra ok. Wadą mojego modelu jest brak "equalizera", ale w modelach z tym cackiem można już ładny dźwięk ustawić.

Polecam wybrać się do fachowego sklepu i popytać, często mają radia wstawione w szafę grającą, można posłuchać.

Najwiekszą wadą instalacji audio jest nie radio a zły dobór głośników. Bo głośniki robią 80% sceny.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 13:24:54 
Klubowicz

Jak trafisz w tej cenei to kup używane alipne/clarion, jeśli nie trafisz to szukaj JVC, bo jakość dziwęku tuż za tymi dwoma wiądącymi prym firmami.
Sony jest ok, trwałe i czuły tuner radiowy (miałem CDX-MP40), ale jakość dzwięku na pewno nie jest rewelacyjna. Stłumiony dźwięk, przebasowany często i brak średnich tonów.

Pozdrawiam

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 14:18:08 
Użytkownik

Dziś rozmawiałem z moim specem od Caraudio .. i o radiach Sony powiedział mi to samo co Sprinter .. że przy mocniejszym graniu zniekształcają dzwięk. Wydaje się że to głośniki nie wyrabiają, ale to wina radia.
A ja i tak wole Blapunkta :diabel:
Pozdro

A4 B5 Avant 99'rok 1,9 AFN

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 14:25:04 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
opiumek napisał(a):
Dziś rozmawiałem z moim specem od Caraudio .. i o radiach Sony powiedział mi to samo co Sprinter .. że przy mocniejszym graniu zniekształcają dzwięk. Wydaje się że to głośniki nie wyrabiają, ale to wina radia.
A ja i tak wole Blapunkta :diabel:
Pozdro

1. Odpowiednie przekroje przewodów zasilających oraz zasilanie bezpośrednie z akumulatora (małe spadki napieć).
2. Odpowiednio dobrane głośniki

i nie ma prawa nic zniekształcać. U mnie nigdy żadne radio nie zniekształcało przy wysokiej mocy. :)
Trzeba zaczynać od podstaw a nie od dupy strony :P ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1