.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:32:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pompa wspomagania - robić czy zmienić?
PostNapisane: 17.sty.2005 10:54:49 
Użytkownik

Auto: A5 Sportback
Witam,

Właśnie jakie sa Wasze suigestie i doświadczenia.
Moja pompa prawie nie pompuje (słabe wspomaganie), strasznych wycieków nie widać - trochę wilgotna. Wlany jest czerwony płyn - wiem kicha ale tak kupiłem już auto.
Jedni gadają coby zmienić wszystkie uszczelniacze i oringi - zestaw jak narazie nie do kupienia:) inni gadaja ze to nic nie da i druga pompe lepiej kupic - tylko tez nie wiadomo co sie kupi (w jakim stankie). No i oczywiście układ zalać zielonym płynem nalezy to wiem.

Więc pytanie brzmi - druga pompa czy szukać zestawu naprawczego?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2005 11:11:40 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Zastaw naprawczy możesz spróbować włożyc jeżeli Ci cieknie , ale jak ona już nie wspomaga to raczej zakręć się za nową pompą ,bo ta wymiana uszczelek nic nie da.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2005 14:55:37 
Użytkownik

Z tego co się zorientowałem to sa dwa rodzaje pomp. Jeden przeznaczony do pracy z NIVO a drugi do pracy bez NIVO. O ile się orientuje to róznia sie wytwarzanym cisnieniem.

Pytanie brzmi czy faktem jest ze pompa przeznaczona do pracy z NIVO kiedy pracuje w układzie bez NIVO toszybciej pada?

Drugie pytanie jest takie w jaki sposób po oznaczeniach rozróznic jedna pompe od drugiej?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 12:35:54 
Użytkownik

a ja powiem tak moja pompa lała i zrobiłem coś takiego środkowe oringi nowe bez problemu idzie je dostać trza tylko znać wymiar a jeśli chodzi o zewn. oringi po obwodzie pompy pod tymi nakrętkami to ratuje to dobry tokarz, dorobić na wymiar podkładki z miedzi odpowiednio wysokie i pozostaje tylko jeszcze dobrze odchartować tak by ją można było w polcach oginać zastosować je i po problemie hulam tak już z 2 lata .pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 15:32:07 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Rafał C napisał(a):
a ja powiem tak moja pompa lała i zrobiłem coś takiego środkowe oringi nowe bez problemu idzie je dostać trza tylko znać wymiar a jeśli chodzi o zewn. oringi po obwodzie pompy pod tymi nakrętkami to ratuje to dobry tokarz, dorobić na wymiar podkładki z miedzi odpowiednio wysokie i pozostaje tylko jeszcze dobrze odchartować tak by ją można było w polcach oginać zastosować je i po problemie hulam tak już z 2 lata .pozdr.

ostatnio wymienilem pod przewodami. jeszcze tylko spod srubek delikatnie cieknie. Tam oryginalnie siedzą miedziane czy gumopodobne?

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2005 20:58:36 
Użytkownik

Witam,

Mam pewien plan, niebawem podzielę się wynikami - alnbo się powiedzie albo nie:)

Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1