enduro7777 napisał(a):
z praktyki (zawodowej)wiem że tylko 2 firmy potrafią bieżnikować i stosują właściwe procesy technologiczne oraz kontr jakości to angielski TECHNIC oraz włoska MARANGHONI do tych opon nie można mieć zastrzeżeń natomiast inne różnie to bywa najczęściej jak się uda a podróżowanie z prędkościami 200 na oponach z jakiejś wioski to jak gra w rosyjską ruletkę przy tej prędkości oderwanie płata biężnika spowodowało bu wyrwanie nadkola z błotnikiem włącznie(widziałem coś takiego w dostawczaku jak odleciało przy 120 km/h błotnik nadkole i zderzak do wymiany zresztą opony bieżnikowane w polsce nie mają atestów nie znam w polsce zakładu który bieżnikuje i stać by go było na urządzenia do kontroli jakości co upoważniało by do nadawania nowych indexów prędkości.z praktyki wiem iż tylko ok 30 % opon bież w polsce nie wykazuje wad druga sprawa to jakość karkasów (opon do bież)to wszystko ponad normatywnie zjechane a co do wieku to tylko płakać
niewiem co to za praktyka ale widze ze niewiesz co to za firma i jak sie tam pracuje i niesadze zeby była różnica czy produkcja znajdóje sie w centrum miasta czy gdzies na wiosce gdzie nikt nie robi im problemów z powodu produkcji OPON .Firma nazywa sie PROFIL adres zamieszcze jak znajde gwarancje bo tam jest napisany, pojedż zobacz a niepisz o jakichś 30% i nieufnosci do zakładów z wioski