.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 09:35:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Projekt S6
PostNapisane: 06.cze.2007 16:01:20 
Użytkownik

Witam
Mam pytanie do ludzi, którzy przerabiali lub próbowali przerobić temat zrobienia ze zwykłej A6 (mod. C5) modelu S6.
Moje pytanie tyczy się głównie tylniej części auta. O tyle o ile przód da się zaadaptować z mocniejszych wersji (przy wymianie zderzaka, maski, atrapy, nadkoli ew. lamp - w moim przypadku na xenony - koszt częsci ok. 2000-2500 bez lamp) to jak się sprawa ma z tyłem. Chodzi mo głownie o poszerzane błotniki, które są integralną częscią nadwozia i nie da się ich ot tak poprostu wymienić. Zastanawiałem się nad nałożeniem szpachli i malunkiem (tutaj znowy problem bo trzeba by malować pół zadka żeby nie było różnicy w kolorze) na błotniki i chyba w okol tylniej czesci klapy żeby zderzak od s-pakietu zmieścić i żeby nie odstawał.
Czy ktoś ma jakieś doswiadczenie z tego typu przeróbkami bo ja dopiero stawiam pierwsze kroki i wolałbym w razie decyzji na tak zrobić coś lepiej niż gorzej.
pozdrowaśki

Tytuł: Re: Projekt S6
PostNapisane: 06.cze.2007 16:28:34 
Użytkownik

Witam
Mam pytanie do ludzi, którzy przerabiali lub próbowali przerobić temat zrobienia ze zwykłej A6 (mod. C5) modelu S6.
Moje pytanie tyczy się głównie tylniej części auta. O tyle o ile przód da się zaadaptować z mocniejszych wersji (przy wymianie zderzaka, maski, atrapy, nadkoli ew. lamp - w moim przypadku na xenony - koszt częsci ok. 2000-2500 bez lamp) to jak się sprawa ma z tyłem. [/quote]

:galy: - a masz już te części:?: Faktycznie za tyle kupiłeś ??
Też kiedyś miałem taki plan ale....skończyło się sprzedażą części do S6. Lamy też trzeba zmienić niestety(moje części kosztowały DUZO więcej).

ozzy napisał(a):
Chodzi mo głownie o poszerzane błotniki, które są integralną częscią nadwozia i nie da się ich ot tak poprostu wymienić. Zastanawiałem się nad nałożeniem szpachli i malunkiem (tutaj znowy problem bo trzeba by malować pół zadka żeby nie było różnicy w kolorze) na błotniki i chyba w okol tylniej czesci klapy żeby zderzak od s-pakietu zmieścić i żeby nie odstawał.
Czy ktoś ma jakieś doswiadczenie z tego typu przeróbkami bo ja dopiero stawiam pierwsze kroki i wolałbym w razie decyzji na tak zrobić coś lepiej niż gorzej.
pozdrowaśki

Pogadaj z lakiernikiem ale sądzę, że jak nałożysz tyle szpachli to lakier będzie pękał podczas normalnej eksploatacji w tych miejscach i wyjdzie z tego wielkie g.... Możesz pomyśleć, aby w inny sposób poszerzyć błotniki.

Pozwodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2007 18:01:12 
Użytkownik

Nie no bez przesady, za 2500 kupujesz kompletny przód bez lamp oczywiście do malunku bo trafić w kolor jest cięzko....pisze to oczywiscie bez xenonów, ale bez nich się obejdzie wiec nie wliczam...
Nie rozmawiałem jeszcze z blacharzem ale co mi moze zaproponować prócz szpalchi,... cięcie budy :?: :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2007 18:50:07 
Użytkownik

Napisz do nich http://www.ag-tuning.pl/ - zobacz może coś poradzą. Specjalistą nie jestem ale bez cięcia się nie obejdzie żeby dobrze wyglądało. Na części i lampy min. 5000 -5500 musisz liczyć + robocizna. Nie wliczyłeś progów nie mówiąc już o listwach dolnych drzwi(ok.1000) - inaczej to będzie tylko pół środek.

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2007 20:41:01 
Klubowicz

Zastanów się zanim zaczniesz to robić - później każdy oglądający powie, że auto z każdej strony bite, kasy nigdy nie odzyskasz a i kupa szpachli będzie na aucie... Twój wybór oczywiście, ale według mnie to kiepski pomysł... Eskę można kupic już nawet za 40.000 zł (stan przypuszczam lipny) ale chociaż będzie się to jakoś trzymalo...

Tytuł: Re: Projekt S6
PostNapisane: 06.cze.2007 21:05:54 
Użytkownik

ozzy napisał(a):
Zastanawiałem się nad nałożeniem szpachli i malunkiem (tutaj znowy problem bo trzeba by malować pół zadka żeby nie było różnicy w kolorze) na błotniki i chyba w okol tylniej czesci klapy żeby zderzak od s-pakietu zmieścić i żeby nie odstawał.pozdrowaśki

Powodzenia mistrzu. Pakiet rodem NeedForSpeed. Błotniki mozna odciac w połowie słupka, jedynie problem chyba znaleźć cwiartki S-Line? Znajdziesz ćwiare i jak z tym pojedziesz to firmy to sie stukna w czoło ze facet chce nowe auto pruć. Poszukaj ćwiary S-Line tyłu, rób dzwona w tył, bierz kasiorke z ubezpieczenia i wtedy mysl o Szpachlowaniu

A potem zamelduj na forum: Panowie nie kupujta ode mnie:)

pzdr.

P.S nie podłąbym sie tego za zadne pieniadze. Roboty co nie miara a efekt ot taki... a w ksiazce serwisowej (jak jest) standard A6

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2007 22:57:07 
Użytkownik

Tak jak pisałem, z przodem nie ma problemów... jedynie tył je stwarza i nie wiem jak go przeskoczyć bez zbednego niszczenia auta. Sądziłem że może ktoś coś takiego probował stworzyć i ztąd moje pytanie. Oczywiście jestem przy zdrowych zmysłach i w żadne spawane cwairtki nie zamierzam wchodzić...Myślałem że jakiś złoty środek można na to znależć :D
A swoja drogą fajnie jest mieć auto które wyglada jak S6 ale nie jest w utrzyamniu tak zabojcze jak S6 :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2007 23:36:19 
Użytkownik

to zrob lifiting na s6/rs6 oprocz blotnikow i po sprawie

GALERIA
Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1