.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 13:35:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [V8]"Ameryka w stanach"-czyli US-blenda na miejscu
PostNapisane: 23.cze.2007 13:14:06 
Użytkownik

No i stało się...

Po długich bojach udało się dorwać tłoczoną rejestrację. Innej nie chciałem (wyklejanki), bo to kiepsko wygląda...
Ale wreszcie blenda wylądowała na swoim miejscu...
Myślę, że warto było się pomęczyć, poszukać i poczekać...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sądzę, że wygląda ciekawie i nietuzinkowo, a przede wszystkim ciężko spotkać taką blendę u nas...

Jeszcze kierunki US-style i będzie "Project Done"... :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 13:25:57 
Użytkownik

Nie podoba mi sie. Wole seryjną europejską blende.
Ale to nie mnie sie ma podobać tylko Tobie :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 13:43:48 
Klubowicz

Jeśli mam być szczery to mam podobne odczucia jak Simpson - mi się nie podoba a nie wiem czy wiesz, ale posługujesz się nielegalną tablicą - psiaki mają prawo się doczepić i nie masz znaczka legalizacyjnego na tablicy :/

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 13:53:48 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Bo ta tablica jakaś taka kichowata jest <ble>. Z tego cowiem to można normalnie w urzędzie zamówić sobie tablicę dla blendy US. ;)

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 14:01:26 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
DeS napisał(a):
Bo ta tablica jakaś taka kichowata jest <ble>. Z tego cowiem to można normalnie w urzędzie zamówić sobie tablicę dla blendy US. ;)

Czyli co ze ide do wydzialu komunikacji i mowie ze chce miec tablice kwadratowa. Place oddaje stara a dostaje kwadratowa z takim samym numerem ? Heweliusz oryginalnie to wyglada ale litery moglyby byc troche grubsze. ;)

EDIT te czarne sruby na bialej rejestracji troche za bardzo widac. Proponuje biale ozdobne zakonczenia na te sruby.

Ostatnio edytowano 23.cze.2007 14:31:57 przez KORU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 14:08:22 
Użytkownik

Hehe... Spodziewałem się, że będą mieszane odczucia. ;)
Mnie się podoba, bo jest inaczej niż u wszystkich innych.
Tablica jest dokładnie wymiarow amerykańskich i pewnie to, że są mniejsze literki powoduje, że wygląda nienaturalnie. Ale to normalne, bo gdyby były takie u nas zawsze, to wszystkim by się podobała ;) Ja też nie uważam żeby była najpiękniejsza na świecie, ale jest lepsza, niż wyklejanka z papieru. To, że jest nielegalna to wiem (i boleję), ale wystający kwadrat wygląda conajmniej źle. Dlatego zdecydowałem się na najmniejsze zło, czyli tłoczoną blachę...
Zanim zdecydowałem się na nielegalną blachę, przetrzepałem urzędy i inne i powiedzieli, że nie ma możliwości zrobienia takiej rejestracji (nawet motocyklowej nie można mieć), bo są tylko 2 wymiary tablic zalegalizowanych. (oczywiście, że mogłem trafić na niedouczoną, lub leniwą Panią w okienku, więc jeśli ktoś ma info z pierwszej ręki, to będę wdzięczny)...
Ale nawet oryginalna blacha będzie tych samych wymiarow i z takimi literkami, bo większe się po prostu nie mieszczą... :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 14:12:24 
Użytkownik

Auto: Audi V8 4.2q
Mi te US blendy się podobają i chciałbym u siebie coś takiego założyć w B4 :). Co do tablic, to ja dorabiałem kiedyś zwykłą prostokątną wytłaczaną w sklepie z CB radiami. Wyglądała identycznie jak oryginał, tylko nie miała tej nalepki, a kosztowała 20 lub 40 zł – nie pamiętam :/ Więc pewnie kwadratową też by dorobili.

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 14:25:06 
Użytkownik

Auto: A4B8 2.0TDI, B420vt, A4B8 tfsi
a mi się podoba :peace:

daj mi namiary gdzie dorobiłeś sobie tablice rej :) może być na pw :D

pozdrawiam
Krzysztof ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 14:30:21 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Mi się podoba :peace:

Tylko tablica, do pierwszej kontroli, a potem pożegnaj się z dwodem rejestracyjnym :/

Najlepiej było zamówić kwadratową i ja poprostu podocinać odpowiednio na górze i po bokach :)

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 15:06:50 
Użytkownik

Gratuluje, pomyslu i samozaparcia w zdobyciu tych klockow (-;

ps. mi tez sie bardziej podoba wersja EU :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 15:33:37 
Klubowicz

Powiem tak - Tobie się podoba i dobrze - bo to właśnie Tobie się ma podobać... Powiem szczerze, że jest jedna z niewielu rzeczy, z którą z Tobą się nie zgadzam...

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 16:25:19 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
:peace: wyglada bardzo ladnie...blache raczej wybral bym w opcji przez siebie wymyslonej bo i tak nielegal i tak, ale prawda jest taka ze na przeglad mozesz zalozyc orginal blache bo ma byc tylko na aucie a pozniej jezdzic juz z mala bo i tak numer rejestracyjny musi byc jedynie nie falszywy i sluzy do identyfikacji pojazdu wiec jakiekolwiek czepainie sie do tablicy ktora jest "zrobiona" ale ma prawdziwy numer rejestracyjny jest w moim mniemaniu bezsensowne...

Ogolnie unikatowo i tak niech pozostanie...taki znak rozpoznawczy jak moje srebrne grile :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 16:25:33 
Użytkownik

wyszło w miarę OK Hev
co do utraty dowodu to bez przesady myślę że fakt posiadania oryginalnej blachy w aucie wystarczy jako argument.
Literki są rzeczywiście nieco zbyt cienkie ale to może być złudzenie przez zdjęcie.
Lepsze to niż pozagniatana czy poobcinana, oryginalna kwadratowa tablica

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 19:42:51 
Użytkownik

Podoba mi sie i jest na swoim wlasciwym miejscu. Ciekawe tylko czy wielkosc literek , cyfr nie sprawi problemu podczas kontroli drogowej.

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 19:55:20 
Klubowicz

Jest OK, ale tablica szkaradna. ;) Efekt w V8 jest zdecydowanie mniej spektakularny niż podobnej przeróbki w B4. :D

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 20:06:04 
Użytkownik

Dzięki chłopaki za słowa uznania, jak rownież krytyki (bo ona jest najbardziej konstruktywna).
Blacha wyszła jaka wyszła. Nie miałem wiele do gadania, bo tylko w jednym miejscu w ogole chcieli tłoczyć. Chciałem grubsze literki i rzeczywiście są troszkę a cienkie, ale lepsze niż te pogniecione, lub wystające 15cm oryginały.
Dlatego zdecydowałem się na takie...
Ogolnie robię silne rozeznanie po urzędach jak się sprawa ma odnośnie legalnego rozmiaru US, ale na razie cienko...
Co do kontroli, to wożę ze sobą oryginał i długie śruby (w razie "W"), więc jakby co to przy nich zmienię i looz ;)
Nie chciałem kaszanić ze zmianą miejsca, ani żadnymi innymi patentami, bo to wszystko półśrodki (ta blacha też, ale najbliższa oryginałowi ;)), więc jest jak widzicie...

Blenda EU ma swój nieodparty urok, ale mnie się opatrzyła i chciałem coś zmienić... Jakby co mam ją w garażu więc mogępodmienić w każdej chwili :)
Ale na razie zostaje tak, bo jest po prostu inaczej niż wszystkie (albo zdecydowana większość) V8 w naszym pięknym kraju :peace:

sebolec napisał(a):
Jest OK, ale tablica szkaradna. ;) Efekt w V8 jest zdecydowanie mniej spektakularny niż podobnej przeróbki w B4. :D

Prawda, ale w B4 lampy mają ładniejszy kształti w ogole lepiej to wygląda, ale zazwyczaj wystaje oryginalna tablica i to dopiero szkarada...
Ale tablica piękna nie jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 20:49:07 
Użytkownik

No to i ja cos powiem. Mi tez sie podoba tyl od amerykanca i kupilem takie lampy na mala tablice (jeszcze raz dzieki dla naszego kolegi z LA :peace: ) no i poszedlem do wydzialu komunikacji, zamowilem tablice w kwadrat i za trzy dni mialem. Przyszedlem ze stara i w dowod dostalem wlepe z homo, na nowa blache i jedna w lape zeby przykleic na przod. Wracajac w strachu nerwowo palilem szluga jak to zrobic zeby nie spoerniczyc i zeby nie wystawala a okazalo sie ze podgiolem ja jakies 2cm od gory i jest wypas, nic nie wystaje i wyglada wporzo :peace:

W poniedzialek zrobie fotki bo przez weekend smigam Kendziego Avantem a On sie wozi moja pieszczoszka :peace: :diabel: :):

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 20:55:36 
Użytkownik

mAlIbOr napisał(a):
W poniedzialek zrobie fotki bo przez weekend smigam Kendziego Avantem a On sie wozi moja pieszczoszka :peace: :diabel: :):

no ciekawe ze sie kendzi pochwalił jak tam magiel :diabel:

cfaniak jeden :):

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 21:46:04 
Użytkownik

Macku, magiel sprawuje sie wypas, lekko sie kreci i nic nie stuka, gorsza sprawa ze spierdzielili cos przy serwie i gdzies przepuszcza, hamulec wpada w podloge i jest mientki. Dzie przyszla do jego Avanta gleba i wyglada dosc ciekawie :diabel: Jezdzi sie o wiele mniękciej niż u mnie :P

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 21:59:53 
Użytkownik

dobrze odpowietrzyć na początek ale u kendziego przecież jest
serwo podcisnieniowe

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1