No noszę sie z zamiarem wymiany amorków i właśnie myślałem nad B6 lub Koni sport z regulacją...
Maciu: Kilometrów nie robię dużo (przez 2,5 roku 60tyś.), ale z autem się pewnie nie rozstanę, bo nie mam alternatywy za tą kasę i za dużo robty i serca w nie wpakowałem, żeby oddawać ze stratą. Jeśli sprzedam, to tylko najbliższej rodzinie

(chyba, że mnie przyciśnie)...
Zamana pewnie byłaby możliwa, ale ja tak na prawdę wcale nie chcę mieć bardziej komfortowo. Podoba mi się jak jest, ale martwię się o budę ( i u mnie między oponę i nadkole nie da się włożyć palca)

...
Kefir: nie zagłębiałem się w temat tylnej rozpórki, więc dzięki, że oszczędziłeś mi główkowania. Butlę mam w kole, więc mocowania raczej zakładać nie będę...
Przerobięseryjną rozpórkę i może tyroszkę się poprawi...
Sprinter: Jeśli zmienię sprężyny to raczej tylko na Eibacha, lub dedykowany zestaw Bilsteina, jednak są problemy z doborem do V8. Mają tylko C4 i niby wszystko pasuje, jednak przód siada zdecydowanie mocniej niż piszą w ulotkach... W tej chwili myślę, że siadła jakieś 60/40 mimo, że sprężyny były 35/35...
Ogolnie to nie mam zamiaru robić z powrotem dziadkowozu, bo już taki miałem i nie dla tego obniżałem, żeby narzekać

Nie chcę, żeby przez modyfikacje dostawała w dupę buda, bo to długie auto i łatwiej pracuje. Komfort jest OK, chociaż jest twardo na dziurach, to mnie to nie przeszkadza. Jestem zadowolony z tego co mam, jednak staram się wybiegać w przyszłość i zapobiegać, a nie leczyć
Dlatego myślę, że na początek zmienię wszystkie amorki na B6 i zostawię obecne Springi, a jeśli to nie wystarczy, to zmienię na jakieś Eibachy lub coś o podobnej renomie.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję, bo sytuacja mi się trochę rozjaśniła i wiem, gdzie mam szukać...
Zdam relację na dniach, czy sprawa uległa poprawie...
Ps. Kliku: Czy te ceny które podałeś to ceny za parę, czy za sztukę?? (bo na stronie są tylko na zamówienie i o cenę trzeba pytać)...