Lotus napisał(a):
Jesli zestaw wahaczy do do A4 , A6 czy Passat kosztuje 650 zł i ma to niby gwarancje to znaczy ze przy zakupie musimy dostac fakture lub paragon. Bo inaczej bez faktury czy paragonu nie bedzi epodstaw do uznania reklamacji. Czyli komplet wahaczy netto wychodzi za cene 532 zl

Cena o ile atracyjna poddaje jakosci pod spora watpliwosc. Tak wiec pochodzenie rzeczywiste tych czesci to chiny , a skoro chiny to o ile wiem na takie produkty chinczycy daja gwarancje na trzy miesiace.
Jesli chodzi o wahacze Febi do tych samochodow to faktycznie kosztuja 1200 zl na Allegro co mnie bardzo irytywalo swego czasu. Irytowalo nie tyle dlatego ze sa za tanie , ale dlatego ze sa o wiele tansze niz rzeczywiscie kosztuja w hurtowniach. I to tansze o tyle ze w hurtowni dla mnie kosztuja wiecej w hurcie niz na Allegro ... Postanowilem sprawdzic temat wiec zadzownilem do przedstawiciela Febi Polska i okazalo sie ze Febi nie podpisuje sie pod tymi produktami. Po prawie godzinnej rozmowe z przedstawicielem doszlismy tylko do jednego. Nie wiadomo skad biora sie czesci tego producenta na Allegro a tym bardziej nie wiadomo skad biora sie tak niskie ceny tych czesci.
I jeszcze dwa slowa na temat zawieszenia. Rzeczywiscie jest tak ze auta ktore malo jezdza moga pozwolic sobie na tansze rzeczy. Jednak decyzje o zakupie produktow nieznnanego pochodzenia podejmuje wlsciicel lub syn wlasciciela jak to jest w tym przypadku

Najwazniejsze jednak jest to ze jest to siwadoma decyzja i jesli bedzie musial trzy razy kupic ta sama czesci i trzy raz zaplacic za jej wymiane w ciagu jednego roku to pretensje bedzie mial tylko do siebie. Jesli jednak ktos szuka relanej odpowiedzi na pytaanie dotyczace napraw lub osblugi samochodu niech wyjdzie z zalozenia : NIE STAC MNIE NA TANIE RZECZY .
Widzę że ktoś w końcu idzie moim tokiem myślenia.
Ale to i tak niema sensu aby uświadamiać ludzkość.
Ludzie dalej bedą kupować Teknorota,MasterSporta Harta i tym podobne.
Wynika to z tego że ludzie u nas w kraju kupują drogie auta bo taka jest moda,bądź sąsiad ma takie.
Mało kto wypyta o koszty eksploatacji zanim kupi wymażonego sztrucla.
Apotem jest płacz