krzycho0110 napisał(a):
...rozmawiałem na pw ze Stamlejem i on ma wgrany soft na 230ps i chyba 440nm przy tiptroniku
wowo napisał(a):
Akurat te dane są wiarygodne tylko na serii i też nie do końca.
Jest gośc na forum, co ma Paska V6 TDI. Dawki niezbyt wygórowane, ciśnienie doładowania również a w tipie cuda na kiju...nie pamiętam ile tam wyszło,ale teżcoś koło 440Nm

no popatrz... a bym przegapil...
230koni w tiptronicu =(wg mnie) okolo 195 (przynajmniej tak pasuje po logach)
mi w seri pokazywalo 160 na tipie, komus na forum z padnieta przeplywka bylo chyba 152 - wiec pewnie wszystkim zawyza a moze to od typu tipa zalezy (bo nie jest tylko 1 typ)
=> moj wniosek: tip po prostu zawyza i juz, wyniki sa jak najbardziej miarodajne tylko jednostki jakby inne: "tipokonie" i "tiponiutony":)
@WoWo.. jeszcze niedawno bylo to "nawalone koksu" teraz mam dawki jak sie okazuje "niezbyt wygorowane"..hmm...
dawki sa jakie sa, ladowanie i dawki sa wieksze niz ma seria 180konna (wiec nie jest to lajcik) ale jednak troche mniejsze niz w Twoim (bylym) aucie
Stamlej napisał(a):
Przypomnę że to auto z paliwem i kerowcą waży ponad 2100kg...
Dwu tonowa krowa jaką jest allroad do sety ma teraz ciut poniżej 8sekund... w tiptronicu. O czymś to świadczy.
najprostrzy aparat z fcja kamery i nakrecisz te niecale 8s do setki 2 tonowym autem w automacie i 4x4? Po tym bedzie slawa i wywiady w TVN Turbo:)
Sorki za zart ale powstrzymac sie nie moglem, niezaleznie czy te tajemne dawki paliwa i ladowanie podniols box, gotowiec z allegro, lebski tuner, super firma tuningowa MTM czy ksiadz proboszcz.. moc bedzie wypadkowa kondycji mechanicznej i ustawionych limiterow/dawek
vag do raczki, sciagnij log 3, 8, 11 i porownaj sobie nawet z logami+wyniki hamowni np wowo (na germanskich forach znajdziesz wiecej 2,5v6 po chipach)
Trzeniu napisał(a):
RESO dzięki za podpowiedzi ale jestem już zdecydowany na SSERVIS
juz po bolu, wrazenia?
Przemek