.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.maja.2025 18:18:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 15:37:00 
Użytkownik

No nie wiem. Jest gośc na forum, co ma Paska V6 TDI. Dawki niezbyt wygórowane, ciśnienie doładowania również a w tipie cuda na kiju...nie pamiętam ile tam wyszło,ale teżcoś koło 440Nm :):

Z drugiej strony, ważne że auto zamiata...

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 15:39:33 
Użytkownik

Ja po rozmowie z Piotrusiem oraz Stamlej`em jednak wybiorę się na program. Jak tylko Piotruś doprowadzi do ładu moje auto to zrobię program i pojadę na hamownie... Myślę że tak do 3 tygodni będziemy wiedzieć więcej.

Zastanawiam się jeszcze tylko jaka będzie najdokładniejsza na Śląsku , podobno w Gliwicach jest jakaś dobra hamownia 4x4.

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 15:41:41 
Użytkownik

Trzeniu napisał(a):
Ja po rozmowie z Piotrusiem oraz Stamlej`em jednak wybiorę się na program. Jak tylko Piotruś doprowadzi do ładu moje auto to zrobię program i pojadę na hamownie... Myślę że tak do 3 tygodni będziemy wiedzieć więcej.

Zastanawiam się jeszcze tylko jaka będzie najdokładniejsza na Śląsku , podobno w Gliwicach jest jakaś dobra hamownia 4x4.

Kto będzie przygotowywał program?

Wielce ciekawić będzie mnie efekt ;) Chyba wiadomo dlaczego :D

Moja A4 B6 2.5 V6 TDi Quattro BDH:
http://public.fotki.com/and777rew/
http://www.a4-klub.pl/smf/audi_a4_b6/b6 ... 376.0.html

quattrocat
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 16:00:14 
Użytkownik

MTM rękami SSERVIS :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 16:56:08 
Klubowicz

Lokalizacja: GLIWICE Furak1:CC 900 Furak2:CIVIC 07 Furak3:BMW M3 Cabrio Moto:GSX-R 750K3
Jak chcesz dobry program a masz daleko do Rogala, to zrób go u Aliego(Aligator z forum mastersa), on naprawde pisze dobre programy. Wystroi auto na hamowni(chyba ze masz tipa) i będziesz 100% pewny że masz dobry program.

Ali mieszka w Katowicach

ZAPRASZAM http://www.nawydmie.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2008 23:21:47 
Użytkownik

RESO dzięki za podpowiedzi ale jestem już zdecydowany na SSERVIS ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2008 21:19:09 
Użytkownik

krzycho0110 napisał(a):
...rozmawiałem na pw ze Stamlejem i on ma wgrany soft na 230ps i chyba 440nm przy tiptroniku

wowo napisał(a):
Akurat te dane są wiarygodne tylko na serii i też nie do końca.
Jest gośc na forum, co ma Paska V6 TDI. Dawki niezbyt wygórowane, ciśnienie doładowania również a w tipie cuda na kiju...nie pamiętam ile tam wyszło,ale teżcoś koło 440Nm :):

no popatrz... a bym przegapil...

230koni w tiptronicu =(wg mnie) okolo 195 (przynajmniej tak pasuje po logach)
mi w seri pokazywalo 160 na tipie, komus na forum z padnieta przeplywka bylo chyba 152 - wiec pewnie wszystkim zawyza a moze to od typu tipa zalezy (bo nie jest tylko 1 typ)
=> moj wniosek: tip po prostu zawyza i juz, wyniki sa jak najbardziej miarodajne tylko jednostki jakby inne: "tipokonie" i "tiponiutony":)

@WoWo.. jeszcze niedawno bylo to "nawalone koksu" teraz mam dawki jak sie okazuje "niezbyt wygorowane"..hmm...
dawki sa jakie sa, ladowanie i dawki sa wieksze niz ma seria 180konna (wiec nie jest to lajcik) ale jednak troche mniejsze niz w Twoim (bylym) aucie

Stamlej napisał(a):
Przypomnę że to auto z paliwem i kerowcą waży ponad 2100kg...
Dwu tonowa krowa jaką jest allroad do sety ma teraz ciut poniżej 8sekund... w tiptronicu. O czymś to świadczy.

najprostrzy aparat z fcja kamery i nakrecisz te niecale 8s do setki 2 tonowym autem w automacie i 4x4? Po tym bedzie slawa i wywiady w TVN Turbo:)
Sorki za zart ale powstrzymac sie nie moglem, niezaleznie czy te tajemne dawki paliwa i ladowanie podniols box, gotowiec z allegro, lebski tuner, super firma tuningowa MTM czy ksiadz proboszcz.. moc bedzie wypadkowa kondycji mechanicznej i ustawionych limiterow/dawek
vag do raczki, sciagnij log 3, 8, 11 i porownaj sobie nawet z logami+wyniki hamowni np wowo (na germanskich forach znajdziesz wiecej 2,5v6 po chipach)
Trzeniu napisał(a):
RESO dzięki za podpowiedzi ale jestem już zdecydowany na SSERVIS

juz po bolu, wrazenia?
Przemek

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 14:44:09 
Użytkownik

Trzeniu napisał(a):
MTM rękami SSERVIS :D

Zadziwia mnie czasami to forum. Gro użytkowników psioczy na gotowce i tego typu rzeczy, a na modyfikacje SService, który rzekomo instaluje jedynie kości od MTM patrzycie z ogromnym uśmiechem aprobata i wręcz uwielbieniem.
Dla mnie to po prostu gotowiec. Z tego co pamiętam była juz taka sytuacja że po mega tjunie od mtm rękami SService auto jeździło bardzo słabo i nei było to spowodowane ograniczeniami w VP44

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 18:13:49 
Użytkownik

bobaskgb napisał(a):

....

Dla mnie to po prostu gotowiec. Z tego co pamiętam była juz taka sytuacja że po mega tjunie od mtm rękami SService auto jeździło bardzo słabo i nei było to spowodowane ograniczeniami w VP44

Kolego a możesz napisać kto założył gotowca który popsuł osiągi jego auta...?

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 18:51:29 
Użytkownik

Jak tylko znajdę ten post to chętnie się nim podzielę, samemu też radze poszukać. O ile dobrze pamiętam to okazało się że nie jest to żaden MTM tylko jakieś ścierwo.

Znalazłem oto link http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ip+sserwis

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 19:07:20 
Klubowicz

bobaskgb napisał(a):
Jak tylko znajdę ten post to chętnie się nim podzielę, samemu też radze poszukać. O ile dobrze pamiętam to okazało się że nie jest to żaden MTM tylko jakieś ścierwo.

Bądź tak uprzejmy i wskaż chociaż jeden tzw. twardy dowód swojej hipotezy - proszę ... .

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 19:40:54 
Klubowicz

bobaskgb napisał(a):

"Kolego" bobaskgb ten program no nie żadne ścierwo jak to "łaskawie" raczyłeś nazwać, i ponadto nigdzie nie jest napisane że to jest MTM (gdybyś zobaczył obecne logi zmieniłbyś zdanie), Przeczytaj temat trzy razy zanim zaczniesz wypisywać swoje głupie animozje. Twój podpis świadczy że co innego piszesz, a co innego robisz!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 19:58:20 
Użytkownik

Widocznie czegoś nie rozumiem a przeczytałem tamten temat 2 krotnie. Chip który pan Sopa ocenił na allegro za 250 zł to ten sam chip który Ci założyli w Sserwis czy to jakaś poprzednia modyfikacja, która miała miejsce przed wizytą w Sserwis? Przyznam, że z wątkiem nie byłem na bieżąco i czytając go po pewnym czasie ciężko dojść tołku który soft jest który i kto jest jego wykonawcą.

Jeśli jest tak jak myślę, po waszych reakcjach że prawdopodobnie jest, czyli miałeś wgrany jakiś tam soft- > pojechałeś do Sserwis bo nawalał Ci tip -> przy okazji pan Sopa spojrzał Ci na mapy w sterowniku -> ocenił że to szajs -> zaproponował inne -> wgrał -> i teraz na nich jeździsz -> a kwestia logów została wyjaśniona poprzez celowe przekłamania. Tak było ?
Jeśli tak to kieruje oficjalne przeprosiny w kierunku Pana Sopy, Krzysztof1967 oraz Piotrusia, który dość sporo czasu poświęcił na to auto. Nazwanie "ścierwem" tego softu wynikło prawdopodobnie z nieporozumienia i niejasności dla mnie podanego przeze mnie wątku.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 20:15:44 
Klubowicz

bobaskgb napisał(a):
Widocznie czegoś nie rozumiem a przeczytałem tamten temat 2 krotnie. Chip który pan Sopa ocenił na allegro za 250 zł to ten sam chip który Ci założyli w Sserwis czy to jakaś poprzednia modyfikacja, która miała miejsce przed wizytą w Sserwis? Przyznam, że z wątkiem nie byłem na bieżąco i czytając go po pewnym czasie ciężko dojść tołku który soft jest który i kto jest jego wykonawcą.

Jeśli jest tak jak myślę, po waszych reakcjach że prawdopodobnie jest, czyli miałeś wgrany jakiś tam soft- > pojechałeś do Sserwis bo nawalał Ci tip -> przy okazji pan Sopa spojrzał Ci na mapy w sterowniku -> ocenił że to szajs -> zaproponował inne -> wgrał -> i teraz na nich jeździsz -> a kwestia logów została wyjaśniona poprzez celowe przekłamania. Tak było ?
Jeśli tak to kieruje oficjalne przeprosiny w kierunku Pana Sopy, Krzysztof1967 oraz Piotrusia, który dość sporo czasu poświęcił na to auto. Nazwanie "ścierwem" tego softu wynikło prawdopodobnie z nieporozumienia i niejasności dla mnie podanego przeze mnie wątku.

Widzę że masz trudności czytania ze zrozumieniem.

Wyjaśniam:

1.Pan Sopa jest właścicielem Sserwis.

2.Chip za 250 zł był zamontowany w momencie kupna samochodu (nawiasem mówiąc miał być V-techem)

3.W Sserwis zamontowano mi chip z softem z Ingostatd.

4.Logi były zakłamane (po co wyjaśnił to Piotruś i Stamley) :)

5.Na dzień dzisiejszy korekcje są idealne jak w nowym TDI (ocena Piotrusia) :D

6.Na Twoje 6 X -> JEST TAK

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 20:29:45 
Użytkownik

W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze raz przeprosić :)
Jak widać sesja egzaminacyjna dość mocno ogranicza moją percepcje czego wynikiem jest powyższy brak zrozumienia dla treści pisanej.
Jak to się mówi tylko ten sie nie myli co nic nie robi. Głupia sprawa z mojej strony
Ukaram się za to sam :diabel:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 20:44:11 
Klubowicz

bobaskgb napisał(a):
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze raz przeprosić :)
Ukaram się za to sam :diabel:

Tylko nie zrób sobie krzywdy, szkoda by było :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 22:23:09 
Użytkownik

Krzysztof1967 napisał(a):
4.Logi były zakłamane (po co wyjaśnił to Piotruś i Stamley) :)

taki duzy chlopak a jeszcze w bajki wierzy?:)
koronnym dowodem miala byc roznica o iles tam stopni w temp oleju czy wody - chyba stan Twojego ukadu chlodzenia byl wystarczajacym wytlumaczeniem tego faktu?
Kolejnym dowodem miala byc jakas niby kolejna sprzecznosc w logach ale nigdy sie nie dowiedzielismy co to byla za sprzecznosc

Oszukac logi nie jest latwo bo trzeba troche wiecej wiedziec niz adresy map, pod ktore przekopiowuje sie mapy z gotowcow czy modyfikuje istniejace mapy.
Za to mozna zabezpieczyc (nie wiem na ile skutecznie) kosci przed odczytem.. dopytaj na forum elektrody (jak chcesz naprawde sprawdzic) na czym to polega dokladnie ale wizualnie to np. jakas podstawka scramblujaca - nie wyobrazam sobie by taki magiczny soft przed przeczytaniem nie zabezpieczyc
Piotruś napisał(a):
Bądź tak uprzejmy i wskaż chociaż jeden tzw. twardy dowód swojej hipotezy - proszę ... .

a gdzie te twarde dowody na te niby falszowanie logow?
Pozdrawiam,
Przemek

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 12:24:11 
Użytkownik

przemekk74 napisał(a):

Oszukac logi nie jest latwo bo trzeba troche wiecej wiedziec niz adresy map, pod ktore przekopiowuje sie mapy z gotowcow czy modyfikuje istniejace mapy.
Za to mozna zabezpieczyc
Piotruś napisał(a):

a gdzie te twarde dowody na te niby falszowanie logow?
Pozdrawiam,
Przemek

Że oszukać logi nie jest łatwo wszyscy wiedzą, co nie znaczy, że nie istnieją ludzie którzy to potrafią i robią. Na autosebie świat sie nie kończy, są jeszcze inni którzy mogą stosować inne techniki niż on.

Zabezpieczania przed odczytem dobra rzecz.

Piotruś i stamlej jak takie zafałszowane logi maja sie do efektywnej diagnostyki w przypadku jakiejkolwiek awarii? Nie czynią one logów bezużytecznymi?

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 10:14:38 
Użytkownik

Piotruś,
Stamlej,
Inni,

Czy istnieje wykres z hamowni jakiegokolwiek 2.5TDi w manualu podkreconego w SS? Ktos cos takiego widzial?

Czy ktos jak jedzie na modyfikacje do SS z 2.5TDi w manualu - nie zna wyniku modyfikacji?

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 11:36:59 
Użytkownik

Z tego co wiem to Piotruś nie ma softu , Stamlej ma Tipa więc chyba źle skierowałeś pytanie.

A inni? Kto jeszcze robił tam soft?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1