Ja mam taki motorek i mi sie podoba,
gazor mam dosc nowy i z attuatorem, silnik bez kata, spalanie zwykle to jest 7 litrow, na trasie gdzies 6, na miescie 8 wiec nie ma roznicy,
zauwazylem ze strasnie go zamula katalizator, bo z nim palil nawet 10 litrow LPG,
Ten silnik jest po prostu komfortowy, na gazie a na benie nie czuje roznicy, jest cichy nie trza go tyle krecic,
na jedynce wez na innym silnik bez gazu [pedalu] pusc odrazu sprzeglo na asfalcie, ten motorek nie zgasnie !!! szarpnie delikatnie i bedzie sie toczyl, albo wez srednio gazu i posc sprzeglo, pelno pisku, a z innym podobnej mocy to tyko szarpnie i lekko pisknie,
albo mozna tym motorkiem ruszyc nawet na plaskim z IV biegu ...
to jest taki typ silnika,
z 40km/h spokojnie na 5 biegu sie rozbuja bez problemu i idzie tak az do 200km/h,
a co do przyspieszen to sprawdzalem z ojcem na pasie ze na II i III biegu duzy fiat idzie przodem o 1,5 dlugosci fiata, ale potem to hohoho, do 200km/h idzie ostro, fiat zostaje z tylu i konczy na 180

, a w audi po prostu ogranicznik obrotow sie wlacza i obroty faluja, przynajmniej u mnie,
duza pojemnoscia zrobili ze moment i moc leza nisko, a co do przyspieszen to ja go nie krece wysoko, bujam go i stosuje tak predkosc I-tak na oko pchniecie

, II- 40kmh, III- 60kmh, IV- 80kmh, przy 80 owym wrzucam piontke i przy wyprzedzaniu nie zrzucam na nizny bo nie czuje roznicy duzej, a jest ciszej w srodku,
PS, przy okazji, czy ten silnik 1,8 z B3, na jednopunkcie 90KM, podobnie sie zachowuje czy jakby ostrzej idzie [wogle cale B3]??