Dzięki za podpowiedzi. Niestety nadal w martwym punkcie stoję. W środę prawdopodobnie czeka mnie hol do gazownika jeśli nic nie wskóram

Dziś zaglądając pod pokrywę silnika zauważyłem jakieś 2 bezpańskie przewody wychodzące z lewych wtrysków gazu. Załączam zdjęcie. Ktoś wie o co z tym może chodzić?
http://zapodaj.net/02d5aa2826bf7.jpg.html I jeszcze 1 pytanie, gdzie się znajduje wąż podający benzynę na listwę wtryskową, bo nie mogę się połapać?
Samochód dziś rano powędrował do mechanika. Jednak to pompka paliwa wyzionęła ducha... Na gazie można odpalić tylko przez komputer. Teraz mam pytanie czy pompka z A8 jest taka sama jak do S8? Bo widzę kłopot z trafieniem takiej konkretnie do mojego modelu...

Pompka wymieniona na nową VDO o numerze OEM: 4D0 906 091, więc niby powinno być gitarra... Jednak auto ma opóźnioną reakcję na pedał gazu, przy jeździe na PB. VAG wywala błąd 17549 związany ze złym obliczaniem mocy. Błąd był już wcześniej przed awarią, przy jeździe na starej pompce i nikt do tej pory nie był mi w stanie pomóc. Może ktoś tutaj będzie w stanie?