Cześć, jestem nowy na forum a ponadto Audi a6 c5 1.9 tdi 110 koni, który kupiłem to mój pierwszy diesel więc nie mam w tej dziedzinie kompletnego doświadczenia więc proszę o wyrozumiałość jakby co...
Problem z moim autem jest odrobinę złożony i sam nie wiem co z czym łączyć a co nie... mianowicie: od jakiegoś czasu zauważyłem że wskaźnik temperatury wody chodzi jak chce. Raz wskazuje ok, innym razem w ogóle nic nie pokazuje. Na programie diagnostycznym pokazał mi błąd G2 - czujnik płynu. A do tego po ostatniej wymianie oleju i filtrów auto co jakiś czas wchodzi na obroty i gaśnie. Potrafi również zgasnąć samo z siebie powoli słabnąć. Nie wiem czy ma to jakiś związek z wymianą oleju i filtru powietrza oraz paliwa ale gość co wymieniał filtr zgamonił i zapowietrzył układ. Odpowietrzył go potem ale nie wiem czy to co się teraz dzieje nie jest skutkiem jego działania choć przejechałem już około 1000 kilometrów więc mniemam że układ raczej zdołał się odpowietrzyć. Dzisiaj podłączyłem też auto do programu VAG-COM i pokazał mi błąd:
Control Module Part Number: 038 906 012 AB
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0000SG 2821
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 02325
1 Fault Found:
17656 - Injection Start Regulation: Control Deviation
P1248 - 35-10 - - - Intermittent czytałem o nim trochę ale nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z moją sytuacją. poza tym znalazłem też informację że ten błąd oznacza niski poziom paliwa a u mnie nawet przy pełnym baku czasami daje znać rezerwa a przy połowie baku wskazówka lata po podziałce od 1/2 do 1/1 i z powrotem. Cuda na kiju więc proszę o jakąś pomoc.
PS. Może ktoś zna jakiś warsztat w Kołobrzegu lub okolicy godny polecenia jeśli chodzi o diesla???
Jeszcze raz przepraszam jeśli czegoś nie dopatrzyłem a za okazaną pomoc bardzo dziękuję