.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 21:41:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sonda Lambda Od Poldka
PostNapisane: 02.sty.2006 21:10:52 
Użytkownik

dzisiaj bylem na diagnostyce komputerowej z moim autem ;] dowiedzialem sie bardzo ciekawej rzeczy. Mialem padnieta sonde lambda i koles mowi ze zrobi mi to za 290 zloty + 40 zloty wymiana ;] [a ze mam takie szczescie ze mojej dziewczyny ojciec pracuje w hurtowni czesci samochodowch i dostaje chyba 40 % znizki na wszystko (wieksza niz nie jeden mechanik hehe :diabel: )]. okoazalo sie ze mechanik zna ojca mojej dziewczyny powiedzial mi ze sonda lambda od POLONEZA pasuje do audi niewiem czy do kazdego ale przynajmniej do mojego modelu z taka roznica ze lambda Poldkowska ma 4 kabelki ( jeden poprostu sie zostawia- jesli go dobrze zrozumialem) i tym sposobem zamiast placic jakos 250 za sonde, to z poloneza kosztuje w hurtowni 180 zloty dla normalnego mechanika ja dostalem ja za 155 ;] ( i teraz widac jakie marze nakladaja sobie mechanicy i hurtownie :D) pzdr

BYŁO:
Audi Coupe 93r. 2.0 115 KM
http://audicoupe.sol.pl/galeria/view_al ... me=album68

AlsoKnowAs Labek

Ostatnio edytowano 02.sty.2006 22:08:24 przez marwins, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 21:47:28 
Klubowicz

Sie zostawia powiadasz?? Bzdra! Jak ma 4 przewody to musisz podłączyć do grzania 2, do tego kolejne to masa i sygnał. Jak sobie zostawisz niepodłączone mogą być błędne wskazania...

Pomijając aspekty techniczne nigdy bym czegoś takiego do niuni nie wsadził!!

A teraz Ciebie pocieszę - w Wawie sonda ze znaczkiem VW kosztowała mnie 220 PLN brutto...

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 22:06:58 
Użytkownik

nie jestem mechanikiem,pisze tylko co on powiedzial. on siedzi w tym na codzien wiec chyba sie lepiej zna ode mnie, a o sondach mowie tylko i wylacznie o firmie Bosh. Ja do swojego samochodu wsadzilem i teraz bede patrzyl na efekty mam nadzieje ze beda dobre. Pzdr

BYŁO:

AlsoKnowAs Labek

Ostatnio edytowano 02.sty.2006 22:09:59 przez marwins, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 22:08:03 
Użytkownik

Obecnie jeżdżę na oryginałach vw, audi zakupionych w sklepie po 146,- za sztukę, bez żadnych upustów z gwarancją.Są czteroprzewodowe...czarny sygnałowy,2 białe -grzałka i szary masowy.Sprawują się rewelacyjnie.
Wcześniej się dałem nabrać i kupiłem jakieś nieoznakowane po 160,- za szt....jednak nie pochodziły zbyt długo, już nie wspomnę o dedykowanych używkach-od początku były mulaste i padły momentalnie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 22:12:42 
Użytkownik

No tak dokladnie jak mowisz dwa biale czarny i szary, ktory zostawial wiec moze to jest podlaczone jako masa, widocznie go zle zrozumialem i myslalem ze jest on niepotrzebny ;] nie zmienia to faktu ze sonda lambda firmy bosh w hurtowni jakos 250 zloty chyba kosztuje.

BYŁO:

AlsoKnowAs Labek

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 22:27:32 
Użytkownik

Jak nie podłączysz tego szarego to sonda nie będzie pracowała, więc pewnie został podłączony.

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 22:38:08 
Użytkownik

No tak jak mowilem zle go zrozumialem myslalem z jest nie potrzebny bo nie wkladal go do wtyczki tej takiej porstokatnej tylko zostal poza nia. Pzdr

BYŁO:

AlsoKnowAs Labek

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 07:59:27 
Użytkownik

U mnie chodzą sondy Boscha :) z allegro po 79zł /szt. :D

Tytuł: Re: Sonda Lambda Od Poldka
PostNapisane: 03.sty.2006 08:02:38 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
marwins napisał(a):
dzisiaj bylem na diagnostyce komputerowej z moim autem ;] dowiedzialem sie bardzo ciekawej rzeczy. Mialem padnieta sonde lambda i koles mowi ze zrobi mi to za 290 zloty + 40 zloty wymiana ;] [a ze mam takie szczescie ze mojej dziewczyny ojciec pracuje w hurtowni czesci samochodowch i dostaje chyba 40 % znizki na wszystko (wieksza niz nie jeden mechanik hehe :diabel: )]. okoazalo sie ze mechanik zna ojca mojej dziewczyny powiedzial mi ze sonda lambda od POLONEZA pasuje do audi niewiem czy do kazdego ale przynajmniej do mojego modelu z taka roznica ze lambda Poldkowska ma 4 kabelki ( jeden poprostu sie zostawia- jesli go dobrze zrozumialem) i tym sposobem zamiast placic jakos 250 za sonde, to z poloneza kosztuje w hurtowni 180 zloty dla normalnego mechanika ja dostalem ja za 155 ;] ( i teraz widac jakie marze nakladaja sobie mechanicy i hurtownie :D) pzdr

To i tak przepłaciłeś :D :D :D :P
U mnie w sklepiku sondy od 90 do 140 zł i jeszcze nawet rabat daje od tego :diabel: :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1