ja mam cabrio z 97 roku z silnikiem ABC (2.6) O wadach i zaletach jednego i drugiego znajdziesz sporo w szukajce. Z kolei kolega ma identyczne cabrio 2.8 i szczerze mowiac nie czuje roznicy.
Cytuj:
- ile taki samochodzik pali chodzi mi o realne spalanie bo katalogi widziałem;)silniki 2,8 ; 2,3 ; no i 1,9tdi (tylko pewnie drogi:()
chyba ,że ktoś ma inne propozycje co do silnika??
spalanie - ja czesto jezdze szybko wiec pewnie da sie uzyskac nizsze wyniki
trasa w PL - 8-10
miasto - 11-13,5
jeszcze jedno - ABC jezdzi na 95 a do AAH zalecaja 98. Wydaje mi sie, ze 2.8 pali podobnie. 1.9tdi - z calym szacunkiem ale klekot w cabrio to pomylka

V-ki maja te zalete, ze sa bardzo ciche (przynajmniej te w cabrio) wiec prawie nie slychac silnia. Halas z dyzla oraz roznej masci gazy spalinowe tuz za plecami przy zdjetym dachu - to raczej bez sensu. Cabrio to nie kombi wiec sila rzeczy z pewnych kompromisow trzeba zdecydowac. Poza tym auto wazy okolo 1450kg i 1.9 jest za slaby
Cytuj:
- awryjność i ceny części z tymi silnikami
zawieszenie, hamulce, silniki, przod karoserii - wszystko (za wyjatkiem zderzaka) jest takie jak w B4 ceny sa wiec akceptowalne i nei bede sie tu rozpisywal. Hydraulika dachu to na pewno duzy koszt ale na rynku jest juz sporo zamiennikow zreszta to sie raczej nie psuje.
Przy kupnie pewnie bedziesz mial zmatowiala tylna szybe (tą foliową). Niestety zadne ASO w PL nie potrafilo mi tej szyby wymienic - potrzebny jest jakis przyrzad o ksztalcie ramy, ktory sciska krawedzie szyby i dodatkowo grzeje, etc. Ja mialem interes w dojczlandzie wiec tam za 100€ z groszem mi wymienili. I raczej polecam robic to w ASO, bo wszystko ma byc w 100% szczelne.
Vki maja drogi rozrzad w wymianie - wiecej rolek, pompa wody, etc ale tylko raz na 120kkm
Cytuj:
- wyciszenie i wygoda (to drugie pewnie ok) ; mam zamiar kupić twardy dach i nie wiem czy będzie dużo ciszej??
wygoda - jak to w B4 - jest OK, rewelacji nie ma. Jak nie miales wczesniej audi to musisz sie przyzwyczaic do oparc foteli, ktore wydaja sie byc kretynskie.
wyciszenie - o silniku pisalem. Takie powazniejsze szumy powietrza zaczynaja sie od 120. 200 km/h z oraz bez dachu tez jezdzilem i bylo OK. Oczywiscie halas jest spory - cos jak otworzenie okna lub szybrdachu. Wiatrołap to podstawa - bez tego powyzej 40km/h wieje w tyl glowy na skutek zawirowan powietrza. A juz jazda z predkoscia 100 i wiecej bez wiatrolapu to jakas kpina

Hardtop na pewno wycisza auto ale koszty jego zakupu sa spore. I nie jest tak, ze kazdy hardtop pasuje do kazdego cabrio - wez to pod uwage
Cytuj:
- osiągi
2.6 buja mi sie katalogowo do 215 bodajrze (licznikowych). Generalnie do 200 auto przyspiesza bardzo elegancko. V ki sa bardzo elastyczne z racji bycia V oraz 2 zaworow na cylinder. Przyspieszenia raczej nie sa powalajace - dlugie biegi i ciezar robia swoje ale zle tez nie jest.
Cytuj:
- no i czy można tym jeździć w zimie?? czy nie przecieka, jak z ogrzewaniem??
moszna. Przynajmniej ja jezdze. co prawda mam garaz wiec nie stoi pod pryzma sniegu. Ogrzewanie w kazdym audi jest bardzo wydajne. Pod wzgledem temperatury w srodku auto niczym nie ustepuje tym z zamknietymi nadwoziami - zima trasy robie w t-shirt-cie i jest OK. Dosc przydatna jest klima do odparowywania wilgoci. Auto ma tez ogrzewanie tylnej szyby - nawiew, ktory dziala sprawnie. To czy cieknie czy nie to juz kwestia stanu technicznego a nie pogody. U mnie wszystko jest szczelne
Z innych sugestii
- odradzam sportowe zawieszenie
- wez pod uwage mniejsza elastycznosc kabiny aczkolwiek nic nie powinno trzeszczec
- sprawdz dach, czy sie sklada, czy nie cieknie, stan szyby tylnej
- sprawdz progi: od dolu oraz od gory przy koncach plastikowych nakladek
- uklad wydechowy - nie jest najtanszy a moje cabrio ma brdzo ladny basowy pomruk wiec raczej nie bede wymienial jego elementow na podrobki. Dlatego warto sie upewnic co do stanu poszczegolnych elementow[/quote]