.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 21:36:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z AUDI B4......pomocy !!
PostNapisane: 28.sty.2006 12:29:02 
Użytkownik

Na początku bedzie dobrze jesli zaznacze ze jestem kolpletnie zielony :/ jesli chodzi o aspekty techniczne działania samochodu.hehe. tzw leszcz, no ale.......
w czym tkwi problem....
Piękna mrożna zima + 2000cm benzyna + (bycmoze) moje niedbalstwo = rower ;) . Ostatnie cieżkie mrozy zmusiły mine do wyjęcia na noc akumulatorka.Po dwóch dniach włozyłem go i spróbowałem odpalic.Silnik kręci, kręci, kręci .........bateria zdechła.Naładowałem i to samo. Co jest dziwne (dla mnie przynajmniej) w momęcie kiedy zakładam klemy, zaczyna pracowa pompa paliwowa gdzies z tyłu samochodu. Po kilku próbach odpalenia gdzieś w okolicach bloku silnika po lewej stronie, koło aluminiowego panelu z napisem
AUDI daje sie slyszec syk, jakby uciekające powietrze. Pompa paliwowa pracuje cały czas i wyłącza sie dopiero kiedy wyjmuje akumulator. Samochód mial okolo 6 litrów paliwa kiedy go zostawiałem, bycmoze skropliła sie woda i zamarzla gdzieś w przewodzie paliwowym.......bo taka teorie też slyszałem.Sam tego na bank nie naprawie ,ale bede wiedzial przynajmniej co powiedziec kiedy ktoś bedzie chciał wymienic mi skrzynie biegów.

Chrzczone paliwo,afera orlenu i podatek drogowy.........ja tez bym nie palił

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2006 13:28:55 
Miałem podobny problem, wsiadam do autka kręcę i nic :P krece slysze pompe i mowie paliwka trza wlać :>no i do orlenu 10 literkow i zapalila niunia jak ta lala :diabel: za pierwszym podejsciem. Zalecam miec troche wiecej niz 6 litrow w baku :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2006 13:37:30 
Użytkownik

Czym więcej tym lepiej. Tym bardziej w zimę. Ja pilnuję 1/3 a mam na gaz. Pali na dotyk nawet teraz.

Tytuł: audi 80 b2 1.8
PostNapisane: 28.sty.2006 13:45:44 
Użytkownik

pompa paliwowa powinna pracowac około 5 sekund zeby stworzyc cisnienie w układzie paliwowym a dopiero po wyłączeniu palisz silnik jezeli tak sie niedzieje to znaczy ze niema co pompowac. musisz wiedziec ze pompa niemoze pracowac na sucho bo sie spali. moja rada to taka ze musisz smigac po paliwko stary.

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2006 13:48:20 
Użytkownik

Dzieki dzieki, bije pokłony i wale na stacje.Pozniej napisze czy podzialalo. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów dobrego serca <LOL>

Chrzczone paliwo,afera orlenu i podatek drogowy..........ja tez bym nie palił

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1