stefek napisał(a):
blackstarpro napisał(a):
Moja b4 w mieście 10-12 Pb, w trasie 7,5 (ok 100 k/h) -9,5 (ok 140). Naprawdę dużo pali dopiero przy 180-200 k/h. Musisz nauczyc się ,,odzyskiwać" energie, zwróć uwagę na to, że każde zdjecie nogi z gazu daje zerowy odczyt spalania. Kolektor 2,6 jest akurat na allegro, z przepustnicą i uszczelkami. Ja na Twoim miejscu, przed jakimikolwiek posunięciami, zaobserwowałbym spalanie oleju.
czyli ten kolektor z allegro by sie nadal?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83611538i to juz jest komplet czy czego sjeszcze potrzebuje?
No i co z tym olejem? jakie to mazwiazek z gazem czy bez gazu?:)
Sorry z tym kolektorem, to nie ten, jest tylko podobny. Co do oleju, to chyba warto zorientować się w jakim stanie jest silnik zanim zaczniesz do niego dokładać. Obawiam sie, że oddrutowanie tego co ktoś nadrutował (narzeżbił) doprowadzenie do orginalnego stanu może sporo kosztować i moze to dobrze zrobić tylko Ktoś kto rozpoznaje kolektory po jednym rzucie okiem. Jeśli będziesz musiał dokupić wiele drobiazgów, to moze okazac sie, że lepiej kupić drugi silnik ze wszystkim co potrzbne a ten rozsprzedać, niż szarpac się nie wiadomo jak długo. Wszystko zależy od stanu tego co masz, mój bierze 1l na 3kkm. No i najważniejsze, jeśli autko jeżdzi to sie z niczym nie spiesz.