.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 15:07:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: zanikajaca iskra w TURBO
PostNapisane: 03.lut.2006 23:57:09 
Użytkownik

witam mam poblem posiadam audi S2 silnik 3B sa nowe swiece NGK platinium przewody wysokiego napiecia BERU kopułka alec BERU
oczywiscie wszystko nowe problem polega w tym ze silnik na zimnym pracuje idealnie nawet dojdzie do 90 i jest gicior dopiero jak sie mocno zagrzeje to na 4 cyl przerywa iskra a jak bardziej sie nagrzeje to iskra znika niema pojecia aco jest grane moze macie jakis pomysł
_________________ podmieniłem juz swiece kpułke palec i cewke I przxewodyn niemam pomysłu LEO troszke podpowiedział ale niemam maneli na podmianke musze cos porzezbic

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2006 01:47:32 
Klubowicz

Ja stawiam na cewke.
Podmieniłeś z innego auta?

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2006 06:38:15 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
cewka raczej dobra. jakby byla walnieta to gubilo by iskre wyrywkowo, a nie konkretnie na czwarym cyl.

kopułke, palec przewody i swiece nowe takze mozna zalozyc ze są ok, chyba cos zostało uszkodzone przy montazu. (czasem klucz potradi sie myknąć i pęka ceramika w swiecy, albo urawny przewod wn przy sciaganiu za kabel)

sprawdzales czy nie zalewa swiecy olejem spod uszczelki rozrządu?

Skąd masz pewność, ze akurat iskra ginie, a nie ze wtryskiwacz nie podaje paliwa??

Ja proponuję jeszcze zdjąć i skontrolować kopułkę , przy nakladaniu upewnic się czy wskoczyla dokloadnie na swoje miejsce. Sprawdzić czy aparat rozdzielający jest dokladnie ustawiony na znacznik wspólnie ze znakiem na rozrządzie.

Jeszcze w ostateczności mozna skontrolować czy na kole zamachowym wieniec ma wszystkie zęby, czasem zdarza sie wyłamać jeden lub kilka i Ecu moze mieć problem z odczytaniem polozenia wału.

Tytuł: iskra
PostNapisane: 04.lut.2006 19:19:08 
Użytkownik

cewke dłem nowa orginał kopułka druga BERU nowa oczywiscie jak sciagnełem wtyczke z wtryskiwacza to jest jeszcze gorzej wiec paliwo dochodzi zamieniłem swiece i dalej kibel sprawdze jeszcze wieniec ale watpie stawiam na kompa VAG nic nie pokazuje

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2006 03:17:23 
Użytkownik

Olej spod pokrywy zaworow w swiecach nic a nic nie przeszkadza poza tym ze moze kiedys pognija fajki. Ja jezdzilem bardzo dlugo z olejem w swiecach i samochod zapierdzielal. Wiec nie sadze by to bylo przyczyna. Ja ,moze tak z rana dam bardziej pesymistyczna wersje - glowica.

Tytuł: iskra
PostNapisane: 05.lut.2006 10:49:53 
Użytkownik

uczszelka jest nowa uszczelniacze zaworowe nowe a dlaczego sadzisz ze glowica cisnienie mawiec zawory odpadaja tu jest problem z iskra mam sprcjalne urzadzenie do mierzenia iskry na wszystkich jest oki a natym 4 cyljest kondon wiec twoje podejrzenia niemaja oparcia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1