.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:37:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: a3 kokpit i inne sprawy !!!!! help :):):):):)
PostNapisane: 27.lut.2006 18:03:38 
Użytkownik

witam posiadam autko a3 99 rok 3 drzwi :)
ostatnio zauwazylem ze jak pojezdze bo "polskich drogach" dziurka dziurka itd... to nagle zaczyna mi cos latac za deska rozdzielcza kierowcy.
tak w rogu... jak docisne reka kokpit (deske rodzdzielcza nad/za kierownica np) to jzu nie slychac
wiec domniemam ze to wina jakiejs "niedokrecajki" tzn jak sie dobrac do tego kokpitu ?samemu czy lepiej jechac?no wlasnie gdzie?
ewentualnie jakies wskazowki mile widzane, moze to nic szczegolnego i bede umial sam naprawci tylko nawet nie wiem jak sie do tego zabrac gdzie sa srubki itp ?
a druga sprawa to taka
ze juz 2 czy 3 raz kupilem wycieraczke na tyl i znowu mi trzeszczy nie wiem czemu ?
trzecia sprawa :) nie wie mczy sie nie przeslyszalem albo nie zrobil zbyt wrazliwy ale np jak jade 40/30/60 i zamierzam skrecic np na parking jest delikatny zjazd (nierownosc) to nagle cos tam slychac zgrzycik cos gdzies z przodu
tez nie wiem co to ?i nie wiem czy sie nie przeslyszalem ale to wystepuje glownie na nierownosciach hmmmm ????

i czwarta sprawa, mam climatronic 1 raz, slyszalem cos ze trzeba wymieniac filtr przeciwpylkowy.. a kiedy mam wiedziec ze jest on do wymiany i czy jest to drogi zabieg?

z gory dziekuje za fachowe porady... pozdrawiam :)
jestem z koszalina jak ktos umialby to wszystko naprawic zrobic albo zna kogos wiarygodnego kto sie tym zajmie chetnie skorzystam
pozdrawiam again :)

a jak narazie z a3 jestem zadowolony mma go jakies 4 miechy :)
tylko cos cienko jezdzi narazie rozpedzilem do 160 pojemnosc 1.6 a dalej nie probowalem pewnie pojdzie ale nie wiem ile :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 18:38:05 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
-Pierwsza sprawa, dobrze jest takie drobiazgi poskładać na silicon, taki zwykły przezroczysty gumowy , ew na poczatek spróbować dokręcić, najlepiej pojedz do blacharza , oni zawsze wiedzą gdzie te śróbki fabryka pochowała.
-Druga sprawa najprawdopodobniej ramie wycieraczki "skacze po szybie" przegnij je delikatnie kombinerkami metoda "prób i beędów" tak aby wycieraczka podczas ruchu w obie strony szła płynnie.
-Trzecia sprawa to wjedz na kanał i zobacz czy wszystko dokręcone, ława wachacze itd jezeli tak to czekaj cierpliwie, coś napewno niedługo zrobi sie luzne
-Czwarta sprawa, jak dobrze dmucha, i nie czujesz zapachu stęchlizny to zostaw sobie tą robote na lato.
-Piąta sprawa ...... :piwo:

Tytuł: Re: a3 kokpit i inne sprawy !!!!! help :):):):):)
PostNapisane: 27.lut.2006 18:41:16 
Użytkownik

fafik napisał(a):
witam posiadam autko a3 99 rok 3 drzwi :)
ostatnio zauwazylem ze jak pojezdze bo "polskich drogach" dziurka dziurka itd... to nagle zaczyna mi cos latac za deska rozdzielcza kierowcy.
tak w rogu... jak docisne reka kokpit (deske rodzdzielcza nad/za kierownica np) to jzu nie slychac
wiec domniemam ze to wina jakiejs "niedokrecajki" tzn jak sie dobrac do tego kokpitu ?samemu czy lepiej jechac?no wlasnie gdzie?
ewentualnie jakies wskazowki mile widzane, moze to nic szczegolnego i bede umial sam naprawci tylko nawet nie wiem jak sie do tego zabrac gdzie sa srubki itp ?
a druga sprawa to taka
ze juz 2 czy 3 raz kupilem wycieraczke na tyl i znowu mi trzeszczy nie wiem czemu ?
trzecia sprawa :) nie wie mczy sie nie przeslyszalem albo nie zrobil zbyt wrazliwy ale np jak jade 40/30/60 i zamierzam skrecic np na parking jest delikatny zjazd (nierownosc) to nagle cos tam slychac zgrzycik cos gdzies z przodu
tez nie wiem co to ?i nie wiem czy sie nie przeslyszalem ale to wystepuje glownie na nierownosciach hmmmm ????

i czwarta sprawa, mam climatronic 1 raz, slyszalem cos ze trzeba wymieniac filtr przeciwpylkowy.. a kiedy mam wiedziec ze jest on do wymiany i czy jest to drogi zabieg?

z gory dziekuje za fachowe porady... pozdrawiam :)
jestem z koszalina jak ktos umialby to wszystko naprawic zrobic albo zna kogos wiarygodnego kto sie tym zajmie chetnie skorzystam
pozdrawiam again :)

a jak narazie z a3 jestem zadowolony mma go jakies 4 miechy :)
tylko cos cienko jezdzi narazie rozpedzilem do 160 pojemnosc 1.6 a dalej nie probowalem pewnie pojdzie ale nie wiem ile :)

1. moze jakis kabel stuka o deske.....

2. z wycieraczakmi to juz tak jest :) jesli Cie to bardzo denerwuje to kup srodek na szyby w "nanotechnolog" "niewidzialna wycieraczka" za 15zl. i pomoze

3. Moze ABS albo ESP sie wlacza :)

4. Lepiej wymienic ten filtr-koszt nie jest tak duzy zobacz na http://sklep.intercars.com.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 16:59:37 
Użytkownik

witam
Z ta deska mam identycznie, cos skrzypi i jakby si eobijalo, jak docisne ja do szyby wlasnie w lewym rogu to przestaje.
I podobnie jest tez u mnie z tymi nierownosciami, tyle ze przy np skrecie i jezdzie na nierownosciach potrafi czasem cos strzelic, slychac metaliczny strzal jakby jakis kawalek metalu byl naprezony i puscil, nie mam pojecia co to, bylem juz na zarpakach, mechanior wlepial sie w zawieszenie ale nic nie widzial

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 17:14:21 
Użytkownik

i co z ta deska kombinujesz cos ?bo mnie to wkurza delikatnie mowiac
pewnie cos sie poluzowalo
z tym zawieszeniem jak sie cos dowiesz to daj znac
ja jeszcze nigdzie nie bylem ale mnie to rowniez wkurza :)
masz gaz ?
jak wychodzi ze spalaniem i wogole ?
bo mam tez 1.6 pojemnosc

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 17:44:27 
Użytkownik

Akurat skrzypienie w audi to niestety taka przypadlosc :(

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 18:20:52 
Użytkownik

Auto: Renata
(A)rturo napisał(a):

no co Ty ... u mnie w ex-B4 nic nie skrzypilo , u ojca w A6 tez nic nie skrzypi i w wielu innych Audi ktorymi jezdzilem tez nie ... chyba pomyliles marki .... ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 19:02:14 
Użytkownik

spanky napisał(a):
(A)rturo napisał(a):

no co Ty ... u mnie w ex-B4 nic nie skrzypilo , u ojca w A6 tez nic nie skrzypi i w wielu innych Audi ktorymi jezdzilem tez nie ... chyba pomyliles marki .... ;-)

Skrzypi jak autko po dzwonku i ktos cos przeoczy przy skladaniu ....

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 19:12:03 
Użytkownik

Auto: Renata
Atal-star napisał(a):
spanky napisał(a):
(A)rturo napisał(a):

Skrzypi jak autko po dzwonku i ktos cos przeoczy przy skladaniu ....

a to juz inna historia. ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 20:34:58 
Użytkownik

moje nie bylo bite,
czyli tego skrzypka nie naprawie ?
nik tnie dobieral sie do kokpitu ?

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 01:01:57 
Użytkownik

Sadze ze dzwon nie ma nic do znaczenia.
Ale tez nizszy zawias i duze fele na to wplywaja

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 13:14:00 
Użytkownik

fafik napisał(a):
i co z ta deska kombinujesz cos ?bo mnie to wkurza delikatnie mowiac
pewnie cos sie poluzowalo
z tym zawieszeniem jak sie cos dowiesz to daj znac
ja jeszcze nigdzie nie bylem ale mnie to rowniez wkurza :)
masz gaz ?
jak wychodzi ze spalaniem i wogole ?
bo mam tez 1.6 pojemnosc

na razie nie, poczekam az bedzie cieplej to rozbiore i popatrze co tam sie dzieje, a z tym zawieszeniem nie wiem co to, juz kilku mechanikow ogladalo to i nic, wszystko ok :( mam wtrysk gazu, sekwencje, w miescie ok 11l, a lubie czasem depnac ;) poza miastem ok 10 przy ok 100-130km/h

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 13:57:15 
Użytkownik

(A)rturo napisał(a):
Sadze ze dzwon nie ma nic do znaczenia.
Ale tez nizszy zawias i duze fele na to wplywaja

dokladnie
u mnie skrzypi, puka, stuka.....glownie deska, konsola, schowek.

ale juz sie przyzwyczailem,
chociaz ostatnimi czasy zaczyna mnie to irytowac.

-Volvo V70 II T5

-Audi 100 C4 Avant '92r. ABC (Rezanko: soczewki, 4 x el. szyby, roletki w tylnych drzwiach oraz tylnej szyby, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Audi 100 C3 CD '83r. 2,0
-Audi Coupe GT '86r. KX
-Audi Coupe GT5S '82r. WN
-Audi 80 GLS 2D, '78r. 1,6

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1