.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:35:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Niemiecka dokładność - niemiła ciekawostka
PostNapisane: 06.mar.2006 13:34:19 
Użytkownik

Witam
Otóż kupiłem sobie na wakacjach B4 przejeździłem nim po polsce i nie tylko ponad 17tys km. Pewnego dnia samochód jakoś dziwnie zaczął pływać po drodze i zakrętach, aż prawie pod samym domem gdy skręcałem w lewo pojechał prosto :/. Otóż co sie stało - rozerwał się łącznik drążków kierowniczych do przekładni kierowniczej (zbierak). Mój tato zawodowy kierowca oczy przewrócił, bo pierwszy raz zobaczył taką usterkę. Po rozebraniu okazało się że szpece w niemczech podczas wymiany drążków kierowniczych, przykręcając ów zbierak do przekładni kierowniczej (która jest nagwintowana) nie nakręcili nakrętek na śruby trzymajce i zaciskające zbierak, no bo i po co skoro przekładnia jest nagwintowana. Więc powstały luzy, zmęczenie materiału i naszczęście się skończyło to tylko wylądowaniem na chodniku w zaspie śniegowej.
Więc sprawdzajcie swoje audi dobrze po zakupie bo może być nieciekawie :/

http://80.48.230.66/~demeo/Audi/zbierak/

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2006 13:40:07 
Użytkownik

Powiem tak: jak dla mnie niemiecka dokładnosc nie obowiazuje w przypadku aut z drugiej reki, szczegolnie nie serwisowanych do konca w ASO. Wszedzie sa druciarze, ktorzy tylko patrza jak zrobic zeby sie nie narobic :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2006 20:24:25 
Użytkownik

Mój kolega serwisował Audi A8 w ASO do czasu aż zamontowali mu klocki hamulcowe metalową stroną klocka do tarcz. Sadzę, że to nie tyle wina tego czy auto jest serwisowane w ASO czy nie ile jaki mechanik to auto robi. Tak samo jest z lekarzami i innymi grupami zawodowymi. Olewatorów i partaczy nie brakuje. Ja ASO omijam szerokim kręgiem.

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2006 20:52:52 
Użytkownik

Auto: Audi A4 3.0 TDI
Niezly piec z tym A8 :P Napisz z ciekawosci jak zzareagowalo ASO Audi na taką pomyłke :P

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2006 10:16:05 
Użytkownik

U mnie ASO stwierdziło uszkodzenie pompy i naprawa jej w bardzo atrakcyjnej cenie 1900 zł w FORDZIE W RADOMIU, poniewaz auto przełączyło się w NOTLAUF PROGRAMME czyli tryb awaryjny, co w poniektórych aso np w skarzysku nie wiedzieli co to jest ???? dopiero jak pokazałaam im ksiązke obsługi od TRAnsit to dopiero dowiedzieli sie o czyms takim

a człowiek w częstochowie usunął usterkę która i tak zepsuli w ASO poprzednim razem
Otóz pojechałem do mechanika który stwierdził ze ten samochód wogóle nie powinien jezdzic poniewaz ma przeskoczony jeden ząbek na pasie rozrządu i dziwi się ze odpalił....po drugie poprzedni mechanik w stacji ASO zamontował zle pasek, z tym ze usterka ta zaczeła byc widoczna po kilku tys KM

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2006 10:17:03 
Użytkownik

kosztowało mnie to wszystko 200 zł i Ford dostał takiego POWERA

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1