s2power napisał(a):
1800 za 4 klocki i przetoczenie tarcz??
co to za klocki jesli oryginalne przednie do prosiaczka turbo kosztuja ok. 150 euro.
7500 za czipa rozrzad i uzywke tlumik?? poza tym co to za czip jesli zazwyczaj w s4 czip daje 320 KM.
dziwne te ceny, naprawde.
co do hondy to macie wiecej info?
kumpel ma civica coupe uturbione na ok 250 KM i jesli chodzi o elastycznosc to nie ma szans. wiec dziwi mnie to, ze w Waszym przypadku jest inaczej.
zajebisty komentarz
1800 dużo za klocki. Super, podaj KONKRET jak to zrobić taniej.
chip w s4 daje ZAZWYCZAJ 320koni. Dalej, wrzuć z 5 wykresów sczipowanych eSek na 320 koni. Dalej.
Hmm... czy mamy coś więcej o tej hondzie... no w sumie przyjaźnię się z jej właścicielem jakieś... 10lat i prowadziłem tą hondę, jak jeszcze była mamy, a Wojtrek nie miał prawa jazdy. Mamy coś więcej info zatem, 14.3 na 1/4, 13,4 do 160km/h, co byś jeszcze chciał?
civic coupe na 250koni i... jasne. Jeśli masz auto, które waży 1640kg (jak moje) i ma napęd na obie osie i masakruje na elastyczności 250konną, lżejszą o pół tony ośkę, to... nie widzę problemu, jeśli takie auto ma CONAJMNIEJ 500koni. Jeśli zaś Ty uważasz, że 300konne AWD miałoby co szukać z taką hondą, jaką opisałeś, to poczucie humoru nas zdecydowanie dzieli i - if I were you - takich dowcipów nie ośmielałbym się zapodawać na forum (no może w wątku z dowcipami), na którym część userów ma pewne pojęcie o temacie.
Założyciela wątku namawiam na jedno.
Posiadam S4 2.7biturbo, powyższe koszty opisałem zgodnie z prawdą i robiłem auto w VTG. Jak do tej pory spotkałem się z kontrą ludzi, którzy S4 nie mają, za to lepiej ode mnie znają się na kosztach utrzymania takiego auta.
Wybierz rozsądnie. s2power nie zrefunduje Ci kosztów, jeśli oszacuje je połowę niżej niż faktycznie wyjdą, no... być może podpowie Ci za ile można znaleźć klocki do Calibry, albo do Subaru, albo do porsche turbo. BTW: nie wiem, czy się nie przesłyszałem, ale chyba gs mówił, że w moim aucie mam 4 klocki z przodu (2 na koło). Ale może to sobie wymyśliłem, nie znam się.