.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:35:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: centralny zamek B4
PostNapisane: 06.gru.2005 18:23:17 
Użytkownik

Witam.Audi B4 Avant automat 1,9 TDI 95r. bez alarmu i sterowania centralnego podczerwienia (bez pilota :-).Po otwarciu drzwi kluczykiem wszystkie rygielki ida wzorowo do gory.Zasiadam :-)- kluczyk do stacyjki, odpalam,wrzucam na D, ruszam i po kilku sekundach - niespodzianka centralny zamek zamyka sie sam - wszystkie 4 rygielki..
Czy ktos sie juz z czyms takim spotkal? Zaznacze ze dzieje sie tak dopiero od kilku dni. Czy nieswiadomie cos aktywowalem czy to jakas usterka??
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2005 20:48:25 
Użytkownik

Witam!!!
Miałem coś podobnego u siebie jakieś 3 miechy temu no i okazało się, że pompka siadła, a raczej spalły się ścieżki i robiło booooooo. Usterka została w bardzo prosty sposob usunięta, a mianowicie kumpel elektronik założył dodatkowy przekażnik, ktory omijał spalone ścieżki i po wysłaniu sygnału do zamknięcia lub otwarcia drzwi załączał pompkę.---> Proponuję sprawdzenie właśnie jej ( znajduje się w bagażniku po prawej stronie pod tapicerką w podłodze, czasami może być przykryta gąbką). Jak poskutkuje to napisz!!!
Życzę powodzenia
_***pozdrawiam***_

Tytuł: centralny - cd.
PostNapisane: 08.gru.2005 18:03:23 
Użytkownik

Dzieki genrin za podpowiedz. Zanim zaczne kopac w instalacji centralnego chcialbym poznac jeszcze kilka opinii na ten temat - :-).
Ale do rzeczy - jest jeszcze jeden kniffffff..... - dzisiaj zona zauwazyla ze po zgaszeniu silnika cos burczy z tylu auta przez chwile - przerwa i probuje znowu - tak ze 3 cykle.Z tego jak to burczenie opisuje mniemam ze to chyba pompka probuje odblokowac rygielki ale jakby nie dawala rady....
Co wy na to doswiadczeni uzytkownicy niuniek ????
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 18:15:31 
Użytkownik

cały układ pompek i wężyków otwierających/ zamykających jest na powietrze. Miałem trochę podobne dolegliwości w moim B4.
jednak u mnie słyszalna była dłużej pracująca pomka oraz syk ulatniającego się powietrza.

Nieszczelny był jeden siłownik w zamykający klapkę wlewu paliwa i on rozszczelniał całą instalację. (Przez co samochód czasami był otwarty - mimo, że go zamykałem)

NIe miałem przez dłuższy czas takiego siłowniczka więc go odpiąłem i zatkałem wężyk. Od tamtej pory do czasu zakupu nowego zamykanie trwało ok 2-3 sek. i nigdy się nie otwierało (po zakupie nowego też jest ok :p).

nie wiem czy masz podobnie, ale skoro się u Ciebie sam zamyka... hmm to faktycznie może coś z elektroniką pompki.

ehhh

Pozdrawiama :peace:

Tytuł: cd
PostNapisane: 08.gru.2005 18:28:15 
Użytkownik

Wlasnie wrocilem z auta. Zdumienie moje bylo ogromne- poza opisanymi dolegliwosciami stwierdzilem ze nie dziala wycieraczka w tylnej klapie (spryskiwacz dziala ) i swiatelko oswietlajace wnetrze bagaznika. :-( Chyba jedyne co z tylu dziala to oswietlenie tablicy rejestracyjnej i ogrzewanie tylnej szyby.....
Codziennie dochodza jakies nowe usterki.....
Kyrk na cółkach.....
Co jest grane ?????

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 18:35:32 
Klubowicz

Auto: AUDI A6 C7
Przerwana wiąska tylnej klapy .Pod gumowa osłoną jest wiąska i tam sa pourywane przewody juz to zrezałem i centralny się sam nie włacza .

Tytuł: cd
PostNapisane: 08.gru.2005 18:49:08 
Użytkownik

Jesli to jest to co mowisz kinyo to bede wdzieczny za podpowiedz - jak zweryfikuje i naprawię to napewno opisze ze szczegółami :-)

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2005 13:08:24 
Użytkownik

kinyo ma rację na bank.3 tygonie temu usuwałem tą samą usterkę w swoim B4 wlutowując w przerwaną wiązkę przewodów nowe tak by ugięcie nie następowało na załamaniu i wszysko hula mimo mrozów nie pęka . Pozdrawiam

Tytuł: centralny zamek
PostNapisane: 11.mar.2006 16:17:09 
Użytkownik

hej kolego ,miałem to samo a mechanior zacierał rece że nieżle mnie skasuje za noweą pompke.Na szczęscie koleś poradził mi abym wyciągnął pompke od centralnego i wziął ją do domu otworzył obudowe i dobrze wysłuszył bo na układzie i we wnętzrzu obudowy lubu zbierać sie wilgoć, wysusz też tą gąbke w której zapakowana jest pompka. Po wysuszenie pryśnij układ WD-40 i złóż na wszelki wypadek jak ci pomożę to wsadz wszystko w reklamówke i dobrze owiń taśmą izolacyjną .

Tytuł: Re: centralny zamek B4
PostNapisane: 11.mar.2006 17:05:23 
Użytkownik

Auto: Renata
avanturnik napisał(a):
Witam.Audi B4 Avant automat 1,9 TDI 95r. bez alarmu i sterowania centralnego podczerwienia (bez pilota :-).Po otwarciu drzwi kluczykiem wszystkie rygielki ida wzorowo do gory.Zasiadam :-)- kluczyk do stacyjki, odpalam,wrzucam na D, ruszam i po kilku sekundach - niespodzianka centralny zamek zamyka sie sam - wszystkie 4 rygielki..
Czy ktos sie juz z czyms takim spotkal? Zaznacze ze dzieje sie tak dopiero od kilku dni. Czy nieswiadomie cos aktywowalem czy to jakas usterka??
Pozdrawiam

tu masz rozwiazanie swojego problemu .....
-> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ycieraczka

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:24:33 
Użytkownik

witam tak to bedzie ta wiazka tych kabli tez to mialem i cen sam sie zamykal po naprawie bylo ok a to ze dlugo chodzi to moze byc nieszczelny uklad bo ja zapomnialem zalozyc wezyk i bardzo dlugo chodzila ale to przez nieuwage le teraz jest ok

80 B4 2.0 ABT

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:25:42 
Użytkownik

witam tak to bedzie ta wiazka tych kabli tez to mialem i cen sam sie zamykal po naprawie bylo ok a to ze dlugo chodzi to moze byc nieszczelny uklad bo ja zapomnialem zalozyc wezyk i bardzo dlugo chodzila ale to przez nieuwage le teraz jest ok

80 B4 2.0 ABT

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1