Wypowiedź o kosztach i serwisach oczywiście jest ogólnie prawdziwa - nie wiem dlaczego sądzisz, że zamierzam kogokolwiek przekonywać do korzystania z ASO. (Zresztą - mój podpis chyba wyraźnie to przedstawia).
Chciałem wręcz zwrócić uwagę na brak wiarygodności
informacji przez nich udzielanych (a można by sądzić, że posiadając oficjalne programy takie siakie i owakie, plus doświadczenie z serwisowania potrafią udzieliś poprawnej odpowiedzi i sprzedać część / ilość oleju taką jaka rzeczywiście jest potrzebna), przywołane - 4,5 ltr vs. 6ltr. rzeczywiście
A co do zmiany oleju w aftomacie - są opinie żeby zmieniać co x km- i tutaj też są różne zdania co do wartości x, i są też takie, żeby nie ruszać gdy jest OK.
Ja uwierzyłem w odpowiedź na mail wysłany do przedstawiciela ZF (czyli producenta tych skrzyń) - "delikatnie" sugerujący, że Audi uważa olej za "lifetime", ale on jednak zmienia w swoim co xxx... (musiałbym go gdzieś poszukać).
PS. Ceny które podałem uprzednio, odnosiły się do następujących źródeł:
Zakup oleju - serwis - osobiście
Zakup filtra, uszczelki - IC - osobiście
Robota (w mojej obecności i pod moje instrukcje) - o ile pamiętam 50pln

(ale to jest odrębna spec. cena w zaprzyjaźnionym warsztacie

, zresztą łącznie z wymianą uszczelniacza na wyjściu skrzyni)
Pewnie można to zrobić taniej - i właśnie dlatego poczekam na Twoje opisy po fakcie. Na razie mam namacalne doświadczenia z przeprowadzonej roboty, a Ty informacje przed operacją.