DeS napisał(a):
Czujnik możesz wykręcić, wsadzić najpierw do szklanki zimnej wody, a potem do gorącej i sprawdzic miernikiem jak zmienia się opór na stykach czujnik.
w jakich granicach ma być rezystancja??
DeS napisał(a):
Wtryskiwacz rozruchowy możesz jedynie podmienić.
Jakie są objawy uszkodzenia wtryskiwacza rozruchowego - bogata czy uboga mieszanka
DeS napisał(a):
Sonda w tych silnikach jest tak naprawdę na dokładkę... ja jeździłem jakiś czas w ogóle bez sondy (była wycięta) i auto jeździło normalnie i normalnie paliło
Oki, rozumiem, że w pierszych K-Jetronicach, ale w wychwalanym w folderach KE-Jetronicu III generacji (ostatniej)
DeS napisał(a):
Wtryski elektroniczny to zupełnie inna bajka

Tam dawka opiera się po części na wskazaniach sondy.
No tam to jest super ważny podzespół, o którym wszyscy zapominają
DeS napisał(a):
Napisz ile Ci pali tak na oko.
Zrobiłem nią około 5 tys.km, przez piersze 4 tys. paliła około 10l. / 100km, ostatni 1 tys. km to tak około 14l. / 100km.
Smutno mi, bo lubię ten silniczek, szukałem wyłącznie takiego (żadnych Zetorów 1.9 TDI 1Z). Na początku lat dziewięćdziesiątych jeździłem w czasie studiów mojego wujka cygaretką (Audi 100 5 cyl. 1983 rok na holenerskim LPG) dorywczo przez parę lat i bardzo polubiłem to autko, paliło niewiele gazu, fajnie pracowało na benzynie i na gazie, było bardzo elastyczne, solidne, bezawaryjne no i w tamtych latach super-śliczne i prestiżowe. Dziewczyny szalały. Kochałem ten gang silnika i dlatego sprawiłem sobie takie autko, szukałem dwa miesiące jak najdroższej, jak najładniejszej, fajnie "wypasionej" aby spełnić swe marzenia z tamtych lat...