Pablo Wa-wa napisał(a):
A ja obstawiam na 90% że spadła Ci sprężynka od klapki do zamykania wewnętrznego obiegu n Przerabiałem już kiedyś ten temat, byłem pewien właśnie że coś nei tak z parownikiem a okazało się że spadła sprężynka z tej własnie klapki. Jak chcesz to jutro moge podesłac Ci małe fotostory n.
U mnie ta sprezynka spadla albo pekla, bo nie otwiera klapki. Jak sie dostac do tej sprezynki? Czy trzeba wyciagac caly parownik?
W tym samym aucie mam problem z potencjometrem klapki regulacji temperatury w nagrzewnicy. Silnik klapki dziala, ale ustawil sie w jednym polozeniu (grzanie). Pomierzylem potencjometr (na wtyczce) i okazuje sie ze pomiedzy zewnetrznymi elektrodami jest okolo 1 kohma, natomiast miedzy srodkowa i kazda z zewnetrznych pokazuje mi okolo 5kohm. Z tego wynika ze juz sie zuzyl i nie ma prawidlowego styku miedzy suwakiem a warstwa oporowa. Gdzie jest ten potencjometr i jak sie do niego dostac? Da sie go wymienic bez wyciagania calej nagrzewnicy? Czy jest to jakis standardowy potencjometr, czy jakis specjalny? Jaka rezystancje powinien miec?