.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 10:02:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDI C4] głośniki w drzwiach ?!?!
PostNapisane: 17.maja.2006 17:31:24 
Użytkownik

mam po 2 głośniki w każdych drzwiach i jak sie do nich dostać jak zdjąć te maskownice i wogole to jaki rozmiar mają te głośniki w przednich drzwiach i w tylnych wie ktos ??
z gory dzieki
pozdro :diabel:
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 17:40:12 
Użytkownik

Przednie dolne już wyciągałem trzeba od spodu dwa wkręty wykręcić i osłonka zchodzi, siedzą głośniki nokia o średnicy jak dobrze pamiętam 12 cm. mocowane nietypowo na 3 wkręty. Pozostałe to trzeba ściągać chyba boczki.

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 17:45:42 
Użytkownik

o kurna na 3 wkrety ?? skad ja nowe takie wezme :D wszystkie są na 4 heh

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 17:50:03 
Użytkownik

Dokładnie też się zdziwiłem złożyłem to do kupy i odpuściłem , myśle że to wymaga trochę większego nakładu pracy. poczekajmy na opinię TUNINGowców audio.

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 17:58:02 
Użytkownik

to co ja teraz tam wstawiee jak te juz pierdzą heeh, moze te na 4 srubki pasują jakos :D a wogole to są takie glosniki 12cm ?

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 18:07:49 
Użytkownik

Auto: B4
Też kiedyś sie tym interesowalem. Dolne juz zjdeliscie, a zeby zdjac syczki trzeba zdjąć całe boczki. Te głośniki dolne poza tym, że są na 3 wkręty to nie są to ani 10 ani 12, bo nie moglem nic dopasowac. Co do wstawienia tam innych głośników... Pożyczylem od kumpla 10 SONY - wstawilem je tam na próbę (mocowania byly na 4 wkrety, ja zamocowalem na jeden i trzymalem dodatkowo glosnik, zeby zobaczyc jak gra). Powiem tak: BIDA! :P Te głośniki Nokii które siedzą tam oryginalnie mają specjalnie zestrojone pudło rezonansowe biegnące wzdłuż całych drzwi na dole i po włożeniu tam innych głośników basu nie uslyszycie juz wogole :/
Są ogólnie dwa wyjścia:
1. Poszukać takich samych BOSE montowanych orginalnie w C4 tyle, że w tych z fabrycznym lepszym naglośnieniem. Efekt - nie wiem, ale BOSE na pewno bedzie lepsze od tych nokii, chociaz i one sa calkiem niezle, jak na takie malenstwa
2. Można kupić kity do przeróbki boczków. Jeżeli macie elektryczne szyby to można kupić takie obudowy glośników specjalne do C4, że po zrezaniu (czytaj pocięciu boczków i wstawieniu tego) bedziecie mogli zalożyc w drzwi glosniki 16,5cm. Jest to jakies wyjcie, ale jak macie recznie opuszczane szyby to odpada, bo wtedy bedzie sie blokowala rączka od opuszczania o glosnik. Wcześniej bylo juz to na forum ze zdjęciami, gdzieś w sekcji TUNING :):

Dodatkowo polecam w tylną półkę orginalne elipsy BOSE do C4 - grają lepiej niż alpiny, kenwoody czy pioneery za 400zl. Mi udalo sie wyrwac takie glosniczki za 100 ze wzmacniaczem przeznaczonym specjalnie do nich, tyle, że jeżeli chce się używać tego wzmacniacza to trzeba troche pokombinować, bo on jest niby przystosowany tylko do radia BOSE.

Ogolnie w tej chwili mam radio pioneera 2700RB, te BOSE i z przodu Nokie. Jak rozkrece to troszeczke czuc ciarki na plecach, ale jak ktoś lubi masarz w czasie jazdy to musi kupić sobie jeszcze dobrego suba do bagaznika, albo poznac miłą panią :):

A tak btw ten topic zaczyna powoli przeradzać się w odpowiedni do sekcji TUNING...

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 18:10:44 
Użytkownik

Zdejmij osłony z przednich to 2minuty roboty i się przekonasz wytłoczenie na głośnik jest trójkątne same głośniki też wyglądają nietypowo. Trzeba napewno trochę "porezać"

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 18:29:40 
Użytkownik

Ja kiedys wymienilem orginalne na 13tki firmy MAGNAT.
Graly duzo lepiej niz orginal.
Wycialem z nich "lapki" do mocowania i obsadzilem na silikonie :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 20:07:48 
Użytkownik

Ja proponuję zostać przy oryginale http://www.allegro.pl/item102854461_ory ... 6_c4_.html BOSE do przednich drzwi na ebayu widziałem za 200 Euro (tylko) :) Różnica jest duża, ale jeszcze większa w cenie

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 20:25:10 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Oryginalne audio w C4 gra godnie, ja we wszystkich autach kompletowałem fabryczny sprzęt, poprostu lubie miec płasko na pulpicie, i podświetlenie zgodne z resztą, a akustyka spełnia moje wszelkie oczekiwania.

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2006 12:57:57 
Użytkownik

Również uważam że oryginalne audio w c4 gra całkiem miło dla ucha a poza tym należę do grupy tych , którzy uważają że samochód służy do jazdy a nie jest salą dyskotekową!

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2006 19:48:27 
Użytkownik

Auto: B4
Orginalne audio na pewno gra ladnie, bo sam tak pisalem :D ale radio mimo wszystko nalezaloby wymienic, jednak kaseciak w dzisiejszych czasach nie zdaje egzaminu, a jakies kasetki z kablem do podlaczenia mp3/discmana nie zdaja egzaminu, jedyne rozwiazanie wtedy to transmitter fm, bo ma juz niezla jakosc calkiem, tyle, ze nic jednak nie zastapi sredniej klasy radia na CD, ja jak juz pisalem wybralem pioneera 2700RB, kolorem pasuje, wzmacniacz na MOSFECIE gra juz calkiem niezle, a 350zł za takie radio to tez nie jest duzo. Co do glosników to są takie możliwości wymiany, jak napisalem

Ktos pisal, ze wlozyl do siebie magnaty 13cm i graly lepiej, hmm... ciekawy jestem ile te magnaty kosztowaly, bo te tansze na pewno nie pobija nawet orginalnych nokii...

Mimo to powiem jedno - doprowadzic glosniczki do serii, na tylna polke tez seria, dobre radio i juz mozna posluchac przyjemnych dla ucha dzwiekow, nawet ciut glosniej, a zeby miec dyskoteke to juz troche trzeba wlozyc pieniedzy, zeby to zagralo, tylko po co...

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2006 21:58:24 
Użytkownik

dajcie spokoj rozkrecilem to i tragedia siedzą jakies 10cm :D i nie ma raczej mozliwosci bez kombinowania zeby wstawic inne niz te co są lipaaaaa w drzwu z tylu chyba raczej wieksze wchodzą...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1