Też kiedyś sie tym interesowalem. Dolne juz zjdeliscie, a zeby zdjac syczki trzeba zdjąć całe boczki. Te głośniki dolne poza tym, że są na 3 wkręty to nie są to ani 10 ani 12, bo nie moglem nic dopasowac. Co do wstawienia tam innych głośników... Pożyczylem od kumpla 10 SONY - wstawilem je tam na próbę (mocowania byly na 4 wkrety, ja zamocowalem na jeden i trzymalem dodatkowo glosnik, zeby zobaczyc jak gra). Powiem tak: BIDA!

Te głośniki Nokii które siedzą tam oryginalnie mają specjalnie zestrojone pudło rezonansowe biegnące wzdłuż całych drzwi na dole i po włożeniu tam innych głośników basu nie uslyszycie juz wogole
Są ogólnie dwa wyjścia:
1. Poszukać takich samych BOSE montowanych orginalnie w C4 tyle, że w tych z fabrycznym lepszym naglośnieniem. Efekt - nie wiem, ale BOSE na pewno bedzie lepsze od tych nokii, chociaz i one sa calkiem niezle, jak na takie malenstwa
2. Można kupić kity do przeróbki boczków. Jeżeli macie elektryczne szyby to można kupić takie obudowy glośników specjalne do C4, że po zrezaniu (czytaj pocięciu boczków i wstawieniu tego) bedziecie mogli zalożyc w drzwi glosniki 16,5cm. Jest to jakies wyjcie, ale jak macie recznie opuszczane szyby to odpada, bo wtedy bedzie sie blokowala rączka od opuszczania o glosnik. Wcześniej bylo juz to na forum ze zdjęciami, gdzieś w sekcji TUNING
Dodatkowo polecam w tylną półkę orginalne elipsy BOSE do C4 - grają lepiej niż alpiny, kenwoody czy pioneery za 400zl. Mi udalo sie wyrwac takie glosniczki za 100 ze wzmacniaczem przeznaczonym specjalnie do nich, tyle, że jeżeli chce się używać tego wzmacniacza to trzeba troche pokombinować, bo on jest niby przystosowany tylko do radia BOSE.
Ogolnie w tej chwili mam radio pioneera 2700RB, te BOSE i z przodu Nokie. Jak rozkrece to troszeczke czuc ciarki na plecach, ale jak ktoś lubi masarz w czasie jazdy to musi kupić sobie jeszcze dobrego suba do bagaznika, albo poznac miłą panią
A tak btw ten topic zaczyna powoli przeradzać się w odpowiedni do sekcji TUNING...