.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 00:45:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: c3 200 turbo>>>>hamulec ręczny
PostNapisane: 17.cze.2006 11:48:11 
Użytkownik

jest może taki śmialek wśró posiadaczy 200 który rozebrał środkowy tunel. Ja urwałem regulację hamulca ręcznego i nie wiem jak sie tam dostać żeby wymienić

Tytuł:
PostNapisane: 17.cze.2006 11:54:46 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
jaka regulacje urwales ? ... jedyna regulacja jest pod autem i nie ma tam zadnej filozofii jedynie troche kijowe dojscie bo przeszkadza wydech , oslona walu i sam wal ale jak masz raczki lub raczusie a nie lapy to poradziz sobie jakos :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 17.cze.2006 12:06:25 
Użytkownik

no własnie tą pod autem urwałem. ale ją się wymienia od srodka chyba

Tytuł:
PostNapisane: 17.cze.2006 12:14:49 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
no tak :D ... osduwasz siedzenia przednie max do przodu. na bokach tunelu pokaza Ci sie 2 srubki jedna po lewej , druga po prawej. odkrecasz je . wyhaczasz raczke recznego , zaczep masz od spodu. wydlubujesz do gory caly przycisk blokady dygra , odlaczasz go . Tym samym uzyskujesz mozliwosc podniesienie tunelu do gory ... unosisz tyl tunelu do gory ile sie da bez oporu, podnosisz przod lekko do gory , opuszczasz tyl podnosisz przod , wrzucasz 3 bieg zeby drazek nie przeszkadzal i zsuwasz do przodu caly tunel z lewarka recznego ktory najlepiej zeby byl maxymalnie zaciagniety do gory. nastepnie masz juz mechanizm recznego na wierzchu , sciagasz zawleczke i wyciagasz ten bolec co wychodzi na zewnatrz auta :peace:

p.s.
jak masz do tylu nawiewy w tunelu to jedyny wist pozniej przy zakladaniu zeby kratkami trafic w tunel... chyba ze masz zapalniczke jeszcze i/lub grzane zydle z tylu to zanim podniesiesz tunel do gory musisz wlozyc lape pod tunel z tylu i wyczepic wtyczki ... 2 od grzania i jedna od zapalniczki

Tytuł:
PostNapisane: 17.cze.2006 12:57:52 
Użytkownik

no i właśnie. największa wada tego ayta czyli poprzedni właściciel w troche innej kolejności montował tunel. i najpierw przykręcił środek a potem dobił boczki. ale dotarłem i wygrzebałem. teraz rzeźba.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1