.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 07:49:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [b4 1.9tdi 94/95]Z niemiec za 7500zł?kradziona?jak sprawdzic
PostNapisane: 25.cze.2006 12:30:35 
Użytkownik

brat znalazł ogłoszenie w telegazecie : audi 80 b4 1.9 TDI '95 <byćmoże wrzesień 94 i dlatego tak podali??> gotowa do rejestracji. cena 7500.

jak dla mnie ta oferta jest dziwnie tania- takie auta chodzą przecież o conajmniej 4-5 tys drożej. jak mogę sprawdzić czy to auto nie jest kradzione w niemczech? podobno niektóre auta mają na karoserii wybite numery nadwozia w dwóch miejscach: 1. pod maska, a 2 chyba gdzieś pod tapicerką przy kierowcy- ale nie wiem gdzie dokładnie. prosze o pomoc.
facet przywiezie mi spod poznania auto na lawecie na mazury, zgadza sie na zawiezienie do salonu w celu sprawdzenia auta. auto już po przeglądzie- dlatego jakoś nie jestem do tego przekonany- a wiadomo czy mu wspólnik nie podbił bez zaglądania pod maske??

prosze o jakieś wskazówki w jaki sposób uniknąć zakupu kradzionego auta i ewentualnie unikniecia posądzenia o paserstwo...
PILNE bo wstępnie umówiliśmy sie na jutro koło połódnia.
z góry dzięki za wszelkie wskazówki :)

Tytuł: Re: b4 1.9tdi 94/95 z niemiec za 7500zł?kradziona? jak spraw
PostNapisane: 25.cze.2006 16:36:07 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
milion napisał(a):

facet przywiezie mi spod poznania auto na lawecie na mazury, zgadza sie na zawiezienie do salonu w celu sprawdzenia auta.

Moim zdaniem na 99% wygląda na kradzioną furę.W teleexpresie mówili żeby uważać na oferty sprzedaży auta kiedy własciciel chce przyjechać do zainteresowanego.Były przypadki że przyjeżdżali ,sprzedawali i przepadali jak kamień w wodę.Ja jak kupuję to bez przetrzepania dowodu osobistego,prawka,i innych papierów w domu właściciela!!!nie kupię.

Ale jest jeszcze jedna opcja,chyba najlepsza:najpierw sprawdź dokładnie numerki na blachach,sprawdź czy blachy nie są wspawywane,czy inaczej kombinowane.Zaproponuj że pojedziecie na policję sprawdzić czy auto nie pochodzi z kradzieży,nawet przez telefon im to zaproponuj.W razie co zaoszczędzą chłopaki na paliwie ;) Masz do tego prawo w naszym kraju.Sprzedawca nie ma prawa się obrazić ,bo go przecież nie znasz.Ostrożności nigdy nie za wiele .Policja ma obowiązek wziąć dowody osobiste właściciela i nabywcy,dokumenty wozu i sprawdzić czy auto nie figuruje jako kradzione.Jak im to zaproponujesz to może być koniec oględzin i się zawiną do domu.A jak nie to policja w komputerze sprawdzi co i jak,choć ich oświadczenie słowne też nie jest dowodem w razie gdy się później okaże że auto jest kradzione.Ale przynajmniej będziesz znał reakcję tych sprzedawców.Jeżeli auto jest po dzwonach to też może być tanie.Powodzenia w zakupie.I nie oglądaj sam.

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2006 16:54:16 
Użytkownik

a co z rocznikiem? możliwe żeby to był rocznik 95? nigdy wcześniej nie widziałem audi 80 z 95 roku. w końcu w 95 roku zaczeli wypuszczać audi a4...

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2006 16:58:47 
Użytkownik

Auto: Renata
milion napisał(a):
a co z rocznikiem? możliwe żeby to był rocznik 95? nigdy wcześniej nie widziałem audi 80 z 95 roku. w końcu w 95 roku zaczeli wypuszczać audi a4...

b4 1.9 TDI w Avancie produkowali chyba do polowy 1995 roku...

P.S daj sobie spokoj ... 7 500 zł ... to jakas kpina albo przekret ....

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2006 17:16:00 
Użytkownik

Auto: C7
Ściema na MAXA lub totalny złom :zly: Olej to bo będziesz miał kłopoty :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2006 19:03:49 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
A może taxi? albo jakiś wyeksploatowany egzemplaz?, jak nie zobaczysz to nie gdybaj, ja ostatnio dostałem mercedesa beczke zupełnie za darmo, tylko podpisałem umowe i przejołem zaległe OC :diabel: , więc o niskiej cenie szkoda debatowac.

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2006 19:18:54 
Użytkownik

Stary ja mam B4 1.9 TDI sedan z 1995 roku - sprawdzone na 100 % z kwietnia. Sedany produkowali także jeszcze przez chwile w 1995 r. Mówie powaznie !

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2006 06:53:54 
Użytkownik

Moja sąsiadka znalazła na otomoto.pl Tojke Yaris w dieselku z roku 02 za 18 tys. zł. :D.

Zadzwoniła do gościa, długo, długo rozmawiali, zaliczkowała 3 tyś na furkę i czekała, czekała, gość wyłączył telefon .............i teraz czeka na wezwanie do prokuratury.

To tak na przestrogę, bo są jeszcze ludzie, którzy szczerze wierzą w dobre intencje innych. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2006 07:49:52 
Użytkownik

Daj sobie święty spokój. Na pewno przekręt.Facet w tej chwili na wszystko się zgadza a potem będziesz go szukać po Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2006 17:27:58 
Użytkownik

co do drugiego numeru to powinny być 2 "wklejki" jedną widac po sciągnięciu podsufitki w okolicach lampki druga chyba w bagażniku z tego co pamiętam. Po za tym to że te numery bedą się zgadzały o niczym, nie świadczy.

Tytuł:
PostNapisane: 04.lip.2006 20:58:16 
Użytkownik

pafko napisał(a):
Daj sobie święty spokój. Na pewno przekręt.Facet w tej chwili na wszystko się zgadza a potem będziesz go szukać po Polsce.

podobnie stało sie właśnie z moim bratem- miał niby wpłacic kase na paliwo zeby koleś przyjechał, wpłacił na konto połowe (250zł) i też gość wyłączył telefon... ma brat nauczke na przyszłość... choć prędko to mu sie nie przyda, bo już kupił autko - zwinnego francuza :-)

jednak prawdą jest że promocje kosztują podwójnie...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1