Norbi napisał(a):
BladyRS napisał(a):
kurna tak czytam i strasznie narzekacie na te automaty, nie wiem albo nie umiecie
obslużyc dobrze tej skrzyni, albo macie cos nie tak z furami
fakt automat troszke wolniejszy jest od manuala i ogranicza troche wykorzystanie silnika, ale bez przesady
przeciez w tiptronicu, przy gwaltowniejszym dodaniu gazu, skrzynia robi sama przygazowke, zwiekszając obroty, i strzela od razu do przodu
na swiatlach i krzyzowkach zadnych problemow ze startem, nawet nie trzeba wysoko auta krecic, rozpedza się bardzo ladnie,
w dieslu mi sie wydaje ze przy takim momencie jakim dysponują, te skrzynie powinny się spisywać jeszcze lepiej niz w turbobenzynie, gdzie niutonometrow sporo mniej....
pozdro.
Blady jaką przegazówkę?? przy ruszaniu?? To wogóle nie chce ruszyć, a już napewno nie strzela do przodu.
opisze jak to wygląda u mnie, po wpięciu D na skrzyni i delikatnym się toczeniu bez gazu mam 1000 obr/min, przy gwałtownym wcisnięciu gazu ale nie do samej dechy, obroty wskakują od razu na 2000obr/min i czuc wgniot w fotel i natychmiastowy start auta do przodu, a potem od 3000 tys jak turbiinka zaczyna porządnie pompować, banan na twarzy się tylko powiększa
w wolnej chwili nagram filmik jak auto przyspiesza od 0 - 100 km/h w automacie, oraz przy przyspieszenia na pozostalych biegach.
pozdro.