dandifr napisał(a):
ej no wymiana paska w 1z to naprawde nie jest skomplikowana operacja. najwazniejsze jest albo ustawienie na org. znaki albo zaznaczenie takie jak sciagasz pasek no i napiecie paska. jak kiedys wymienilem pasek w 1z pod hotelem w bialej podlaskiej

robilem to 1 raz i sie udalo, tylko o 1 zab mi sie pompa wtryskowa ruchnela i wiekszosc paliwa szla zpowrotem , ale do olsztyna dojechalem

Kolego , o wymiane pytal laik, a Ty raczej chyba juz zmieniales pasek, wiec do tematu nalezaloby podejsc nieco bardziej racjonalnie. To ze reklamujesz ze przejechales pol Polski z przesuniętym zabkiem w 1Z nie wiem czy nadaje sie na watek fun czy raczej nalezaloby wspolczuc lekkomyslnosci
Generalnie operacja zmiany rozrzadu nie jest kosztowna, ale dla laika raczej skomplikowana. Moja rada - stac i patrzec kolesiom na łapki. Na zakończenie wymiany musza ustawic statycznie kąt wtrysku i dodatkowo sprawdzić VAG`iem dynamiczne na zablokowanym komputerze. Wtedy bedziesz mial 100% pewnosci ze rozrzad bangla perfekcyjnie (blok 000 pozycja 2 - wartość 51).