harryON napisał(a):
Jack napisał(a):
Mozesz się dostac do tego wyciagajac z podszybia cały wentylator i tam je zobaczysz bo od kabiny to jednie mozesz je pomacac ale nic nie zrobisz, prawdopodobnie kostki nie stykają skoro wszystkie nie chodza to nie mogly się za jednym razem wywalic. Troche pracy jest zeby się tam dostać ale dasz rade .
teraz to już kompletnie zgłupiałem. Dzisiaj jest trochę chłodniej i w związku z tym, że ciągle testuje tą klimę spróbowałem podgrzać środek. Zwiększyłem temperaturę a gorące powietrze nie leciało. Zaczynam się zastanawiać czy to nie jednak sterownik.
Szukam kogoś chętnego do pomocy w okolicach Poznania, kto mógłby się zamienić na chwilkę na próbę, żeby potestować tą moja klimę, nr na sterowniku to:5HB 006 500-03 i pod spodem 4A0 820043 K
1. Dodatkowo czy jeżeli pracuje sprężarka to jest możliwe żeby nie chłodziła?
2. Czy jeżeli chcę podgrzać to sterownik powinien sprężarkę automatycznie rozłaczyć?
pozdrawiam
harryON
Nowe fakty:
Byłem w serwisie, wymienili czynnik, /było 0,61kg/. Na wolnych obrotach przy ustawieniu LO temp spadła w nawiewach do 7,1stopniaC. To ponoć nieźle. Jest jednak jedno ale:
1. Na wolnych obrotach jest bardzo duże ciśnienie w układzie / do 23BAR/ wskazówka mocno drży.
2. Mocno wibruje układ, wewnątrz słychac jakby buczenie po włączeniu sprężarki. Gdy pod maską dotknie się przewodów od klimy to czuć mocne wibracje. Mechanik mówi, że sama sprężarka nie drży i sprawia wrażenie jakby ładnie pracowała.
3. Przy obrotach powyżej 1.2kobr buczenie ustaje i ciśnienie się podobno utala normalnie.